Bosansko-britanska IT kompanija se širi na SAD; otvara ured u Miamiju

Bosansko-britanska IT kompanija se širi na SAD; otvara ured u Miamiju

Kompanija Green River Media, koja se bavi razvojem, izradom i unapređenjem rada web stranica, širi svoje poslovanje na SAD osnivanjem odjela u Majamiju, piše BiznisInfo.

Osnivač i direktor ove kompanije je Nej Gakenyi koji se naziva bosanskim patriotom a njeni uredi su u Velikoj Britaniji i Bosni i Hercegovini.

Kao bosanskom patrioti, Neju je drago da je u mogućnosti da vrati nešto svojoj državi otvaranjem radnih mjesta i unapređenjem ekonomije, navodi se u biografiji Gakenyija na internet stranici firme Green River Media.

Kompanijom upravlja međunarodni tim stručnjaka u kojem je i nekoliko državljana BiH. Firma djeluje u više od 20 zemalja i ima urede u Londonu, Lidsu i Sarajevu.

Sarađuju sa mnogim poznatim evropskim kompanijama, i izgradili su ugled kao jedna od najboljih firmi u ovoj oblasti u Evropi.

Njihova inovativna rješenja, koja su uvijek individualno prilagođena svakom korisniku, između ostalih koristi kompanija Eurotunnel koja upravlja vozovima koji povezuju Francusku i Veliku Britaniju.

Ovog mjeseca, firmi se pridružio Ruben Melendez na funkciji izvršnog direktora za tehnologije (CTO), a on će ujedno voditi posao kompanije u SAD.

Melendez je jedan od vodećih stručnjaka u svojoj oblasti i radio je, između ostalog, za Walmart (najveći američki lanac tržnih centara i jedna od najvećih kompanija na svijetu).

Melendez je zadužen za vođenje odjela kompanije u SAD koji će biti smješten u Majamiju.

Ova kompanija se namjerava rapidno širiti u Sjedinjenim Američkim Državama, u čemu će sigurno imati puno uspjeha, ako se uzmu u obzir sjajni rezultati i reference koje su stekli u Evropi.

Previous Most iz 18. vijeka bit će sastavni dio budućeg trga u Gradačcu
Next Djecu im prijedorsku ne mogu oprostiti

You might also like

NAŠI DANI

VIDEO / Tunel Karaula od utorka u prometu: skraćuje put između Sarajeva i Tuzle

Tunel Karaula na magistralnoj cesti M-18, dionica Kladanj-Podpaklenik u utorak će biti pušten u promet. Direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić kazao je za Fenu da se radi o

Ekonomija/Biznis

Posavina planirana za središte proizvodnje i distribucije sitnih kućanskih aparata brenda Maxhof

U privrednoj zoni u Orašju, među najbolje uređenim u Federaciji BiH, nalazi se firma Maxhof, posebna ne samo po milionskim ulaganjima (tačnije dosadašnjih pet miliona KM uloženih vlastitih sredstava) nego

Ekonomija/Biznis

Došao kao turista i pokrenuo biznis: Hu Jude otvorio kineski restoran na Baščaršiji

Hu Jude s dvojicom suvlasnika otvorio je kineski restoran u Malom ćurčiluku na Baščaršiji. Na obilježavanju 830. godišnjice Povelje Kulina bana u Malom muzeju Bosne i Hercegovine, koji je osnovao