Na Nišićkoj visoravni u planu izgradnja zabavnog parka

Na Nišićkoj visoravni u planu izgradnja zabavnog parka

Kuvajtska firma Assad-Al Akeel, koja je na području sela Ravne na Nišićkoj visoravni kupila 150 dunuma zemlje, ima namjeru izgraditi zabavni, odnosno adrenalinski park.

Kako saznajemo, kompletan prostor bio bi ispunjen različitim sadržajima zabavnog karaktera koji još nisu viđeni u bližoj okolini.

Paintball, šetnice, trgovine prirodne hrane, restorani, hotel, prostor za jahanje konja i obuku jahanja, mini zoološki vrt, sportski tereni, baloni na vrući zrak, trampoline, zipline, ATV-QUAD-ovi i još mnogo toga obilježje je ovog parka.

Pored svega nabrojanog izgradilo bi se mini jezero sa pripadajućim sadržajima. Ovo je samo dio sadržaja, a kompletna prezentacija će biti vrlo brzo predstavljena.

“Projekt je vrijedan nekoliko miliona maraka i ovo je samo početak jednog velikog projekta koji se neće zaustaviti samo na ovome. U početku bi zabavni park zapošljavao oko 40 radnika, a s izgradnjom svih kapaciteta u punom obimu broj zaposlenih bio bi mnogo veći”, kazao je investitor prilikom predstavljanja master plana u Općini Vareš, kojoj su osim vijećnika Općinskog vijeća prisustvovali i privrednici s područja ove općine.

Inače, tada je istaknuto da će se nakon dobivanja saglasnosti Općinskog vijeća krenuti u izradu izvedbenog projekta.

Kako je potvđeno iz Općine Vareš za portal Akta.ba, investitor je tek prije nekoliko dana podnio zahtjev za urbanističku saglasnost za dio projekta predstavljenog na prezentaciji u januaru.

“Procedura izdavanja dozvole je u toku. Što se tiče značaja za općinu moram reći da je turizam važan dio naše strategije razvoja, a ovakvi projekti se potpuno uklapaju u strategiju i veoma su važni za obogaćivanje cjelokupne turističke ponude”, kazao je Zdravko Marošević, načelnik Općine Vareš.

Glavni arhitekta projekta je Fikret Hrnjica – FullHouse Design, koji nam je kazao da je u toku izrada projektne dokumentacije, sa puno izmjena koje su prvobitno bile zamišljene.

Izvor: Akta

Previous Bosanske ljepote: ŠATOR I CINCAR (FOTO)
Next Zaim Rizvanović, preživjeli svjedok stradanja stanovnika Bojnika, Dobroševića i Ahatovića: Od smrti su me spasila izmasakrirana tijela

You might also like

TURIZAM

Vidikovac na Trebeviću (Video)

Gradnja objekta Vidikovac u blizini dolazne stanice Trebevićke žičare u završnoj je fazi. – Očekujemo da će objekat biti otvoren u ovoj godini. Osim restorana, imat ćemo dvije konferencijske dvorane

BH RAZGLEDNICA

Una regata na atraktivnoj etapi (Foto)

Četrdesetčetvrta Internacionalna Una regata koja je u petak zaplovila iz Martin Broda, danas je, u subotu, krenula na drugu etapu od popularnog slapa Štrbačkog Buka ka gradu Bihaću gdje ih

TURIZAM

A taste of Bosnia – Promotivni video o našoj zemlji

Učenici međunarodne putujuće škole ‘Think Global School’ iz SAD-a, koji su prošle godine boravili u tromjesečnoj posjeti Bosni i Hercegovine izradili su promotivni video spot ‘Ukus Bosne’  ‘A Taste of Bosnia’,