Na Nišićkoj visoravni u planu izgradnja zabavnog parka

Na Nišićkoj visoravni u planu izgradnja zabavnog parka

Kuvajtska firma Assad-Al Akeel, koja je na području sela Ravne na Nišićkoj visoravni kupila 150 dunuma zemlje, ima namjeru izgraditi zabavni, odnosno adrenalinski park.

Kako saznajemo, kompletan prostor bio bi ispunjen različitim sadržajima zabavnog karaktera koji još nisu viđeni u bližoj okolini.

Paintball, šetnice, trgovine prirodne hrane, restorani, hotel, prostor za jahanje konja i obuku jahanja, mini zoološki vrt, sportski tereni, baloni na vrući zrak, trampoline, zipline, ATV-QUAD-ovi i još mnogo toga obilježje je ovog parka.

Pored svega nabrojanog izgradilo bi se mini jezero sa pripadajućim sadržajima. Ovo je samo dio sadržaja, a kompletna prezentacija će biti vrlo brzo predstavljena.

“Projekt je vrijedan nekoliko miliona maraka i ovo je samo početak jednog velikog projekta koji se neće zaustaviti samo na ovome. U početku bi zabavni park zapošljavao oko 40 radnika, a s izgradnjom svih kapaciteta u punom obimu broj zaposlenih bio bi mnogo veći”, kazao je investitor prilikom predstavljanja master plana u Općini Vareš, kojoj su osim vijećnika Općinskog vijeća prisustvovali i privrednici s područja ove općine.

Inače, tada je istaknuto da će se nakon dobivanja saglasnosti Općinskog vijeća krenuti u izradu izvedbenog projekta.

Kako je potvđeno iz Općine Vareš za portal Akta.ba, investitor je tek prije nekoliko dana podnio zahtjev za urbanističku saglasnost za dio projekta predstavljenog na prezentaciji u januaru.

“Procedura izdavanja dozvole je u toku. Što se tiče značaja za općinu moram reći da je turizam važan dio naše strategije razvoja, a ovakvi projekti se potpuno uklapaju u strategiju i veoma su važni za obogaćivanje cjelokupne turističke ponude”, kazao je Zdravko Marošević, načelnik Općine Vareš.

Glavni arhitekta projekta je Fikret Hrnjica – FullHouse Design, koji nam je kazao da je u toku izrada projektne dokumentacije, sa puno izmjena koje su prvobitno bile zamišljene.

Izvor: Akta

Previous Bosanske ljepote: ŠATOR I CINCAR (FOTO)
Next Zaim Rizvanović, preživjeli svjedok stradanja stanovnika Bojnika, Dobroševića i Ahatovića: Od smrti su me spasila izmasakrirana tijela

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Sarajevo – tokom januara povećan broj turista za 38,3 posto

  Direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur kazao je Feni da je u januaru povećan broj turista za 38,3 posto, a broj noćenja za 97 posto u odnosu na

TURIZAM

BOSNA I HERCEGOVINA NADOMAK CILJA: Milion turista do kraja godine!

Čini se da će Bosna i Hercegovina ove godine napokon dostići davno postavljeni cilj – milion turista godišnje, i 2 miliona noćenja! U prošloj godini BiH je bila nadomak tog

TURIZAM

Bosna i Hercegovina na prestižnom Global Village Festivalu u Dubaiju

   Najveća džezva na svijetu predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Global Village Festivalu u Dubaiju koji se održava povodom nacionalnog praznika Ujedinjenih Arapskih Emirata. Na poziv organizatora Vispakova džinovska džezva