Miralem Pjanić u najboljem timu Lige prvaka!

Miralem Pjanić u najboljem timu Lige prvaka!

Evropska fudbalska organizacija (UEFA) objavila je idealni tim Lige prvaka za proteklu sezonu u kojem se u rosteru od 18 igrača našlo osam fudbalera Real Madrida.

U saopćenju UEFA-e se navodi kako je najbolji tim sezone Lige prava sastavio stručni tim koji je pratio sve utakmice.
U timu se našlo čak osam igrača šampionske ekipe Real Madrida, te po tri fudbalera Juventusa i Atletico Madrida.
U najboljem timu Lige prvaka našao se i bosanski reprezentativac Miralem Pjanić.

Golmani najboljeg tima su Gianluigi Buffon (Juventus) i Jan Oblak (Atletico Madrid). Odbranu tog tima čine Dani Carvajal, Sergio Ramos, Marcelo (Real Madrid), Diego Godin (Atletico Madrid) i Leonardo Bonucci (Juventus).

U veznom redu su Casemiro, Toni Kroos, Luka Modrić, Isco (Real Madrid), Miralem Pjanić (Juventus) i Tiemoue Bakayoko (Monaco).

Napad bi predvodili Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (Monaco) i Robert Lewandowski (Bayern).

Fotografija korisnika/ce UEFA Champions League.

Naš reprezentativac se danas priključuje pripremama Zmajeva u Zenici. Nadamo se da će Mire biti spreman za duel sa Grčkom, obzirom da je u finalu LP zadobio, nadamo se lakšu,  povredu.

 

(MiruhBosne/Agencije)

Previous Posmrtni ostaci ubijenih stanovnika Lješeva još nisu pronađeni
Next Bosni i Hercegovini predviđen ekonomski rast u 2019. za 4 posto

You might also like

HISTORIJA

Prije 19 godina Željo se vratio kući, a derbi na Grbavicu (VIDEO)

Prije 19 godina, 2. maja 1996. godine odigrana je prva fudbalska utakmica na stadionu Grbavica, nakon reintegracije (19. mart), i to između dva najpopularnija fudbalska kluba u državi. Željezničar i

SPORT

Srebro na takmičenju u Londonu za našeg džiju-džicu borca Mahira Zuku

Bosanski jiu jitsu (džiju-džicu) borac Mahir Zuka osvojio je drugo mjesto na Grand slamu u Londonu. Riječ je o prestižnom takmičenju (AJP) u ovoj borilačkoj vještini i turniru održanom u

SPORT

Adnan Ćatić : Mi smo vrlo mala zemlja, ali nevjerovatno hrabra zemlja

Njemački bokser bosanskohercegovačkog porijekla Adnan Ćatić (37) alias Felix Sturm po peti put je postao svjetski prvak po WBA verziji u supersrednjoj kategoriji. On je u Oberhausenu, gdje je imao