Bećirović: Svi oni koji su pokušali dijeliti Bosnu završili su kao gubitnici na smetljištu historije

Bećirović: Svi oni koji su pokušali dijeliti Bosnu završili su kao gubitnici na smetljištu historije

Čvrsti nacionalistički savez Dodika i Čovića nije samo pragmatski, on je i idejni. Isti su. Razlikuju se eventualno samo u finesama, što je jedan otvoreniji, dok se drugi hineći svoje lažno evropejstvo voli sakrivati iza neutemeljene teze o HDZ-u kao nosiocu evropskih vrijednosti.

Predstavljaju se kao tzv. nosioci evropskih vrijednosti, a pokazuju se na djelu kao nosioci južnoafričkih vrijednosti, ali iz vremena najcrnjeg etničkog aparthejda.

Licemjerno, lukavo i vještim korištenjem slabosti i neznanja svojih koalicionih partnera Dragan Čović je uspio da pojedine lakomislene političke faktore uvjeri kako se on zaista zalaže za cjelovitu državu Bosnu i Hercegovinu. Krajnje je vrijeme da vladajući političari shvate da Čović Bosnu poštuje samo na riječima, dok na djelu, iz godine u godinu, vuče isključivo poteze koji vode prema komadanju i podjeli države.

Koalicioni partneri Dragana Čovića ili ne razumiju ili se prave da ne razumiju šta lider HDZ-a govori i radi. Tako je, primjera radi, ponovno jučer lider HDZ-a, upakovano u politički celofan, poručio „da obeshrabrujuće analize o raspadu BiH treba da budu motiv političarima da brže i bolje rade“. Njegov cilj je da u javni diskurs uvede tezu o „raspadu BiH“ i da s tom tezom ucjenjuje sve one koji ne misle kao on. Žalosno je da Čović i njemu slični političari nemaju druge motive da rade brže i bolje.

Zato, umjesto uvođenja u javni diskurs opasne teze o „raspadu BiH“, predlažem Čoviću da se kao sastavni dio aktuelne vlasti pozabavi životnim pitanjima običnih građana koji sve teže žive pod stegama etnokratije, kriminala i korupcije. Svi oni koji su pokušali komadati državu Bosnu i Hercegovinu završili su prije ili kasnije kao gubitnici na smetljištu historije. Tako će završiti i svi oni koji eventualno opet krenu tim putem – istakao je dr. Denis Bećirović, poslanik u državnom parlamentu.

 

(MiruhBosne)

Previous BH vozom ponovo prema jugu
Next Koje vrijednosti baštini Ljubo Bešlić i HDZ?

You might also like

RIJEČ

HDZ je najgenocidniji politički entitet u ovom dijelu Europe

  Nitko, ali baš nitko sve ove godine prema Hrvatima nije počinio takve zločine u BiH kao HDZ. I to zajednički HDZ iz Zagreba i onaj Čovićev iz Mostara. Javno

RIJEČ

“Smisli Otvoreni balkan tj. Srpski svet, smijeni Mila i Bakira, sutra smijeni Željka i Kurtija, i onda dovedi na vlast u Sarajevu bijednike koji će taj projekat podržati”

Šta je zajedničko eskalaciji na sjeveru Kosova, puzajućoj secesiji koju sprovodi Dodik i trenutku kada je Crna Gora bila na ivici građanskog rata – inauguraciji Joanikija na Cetinju? Odgovor: velikosrpski

RIJEČ

Bajrović: Ovo je bila orkestrirana kampanja laži stranaka koje su sada u Vijeću ministara

Ne stišavaju se reakcije nakon imenovanja novog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Saziv za period od 2022. do 2026. godine izglasan je glasovima 23 zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH,