Istraživanje: Većina stanovnika ne razmišlja o napuštanju države, Bošnjaci najvjerniji domovini

Istraživanje: Većina stanovnika ne razmišlja o napuštanju države, Bošnjaci najvjerniji domovini

Uprkos konstantnom destruktivnom djelovanju mnogih političara, ali i medija, koji se trude ovu državu predstaviti u najgorem svjetlu – većina stanovnika Bosne i Hercegovine želi ostati na svojoj grudi.

 

51,5 posto građana ne želi napusti Bosnu i Hercegovinu. O odlasku iz države razmišlja 42,3 posto njenih građana. Neodlučnih je 6,2 posto stanovnika ove zemlje, rezultati su istraživanja, koje je provela Agencija „Prime Communications“ iz Banje Luke.

Populacija reprezentovana ovim istraživanjem je definisana kao opšta populacija Bosne i Hercegovine, starija od 18 godina.

Istraživanje je realizovano od 5. do 15. aprila 2017. godine metodom face to face intervjua, na osnovu unaprijed pripremljenog upitnika na uzorku od 1.500 ispitanika, saopćeno je iz te agencije.

Od ukupnog broja ispitanika, o napuštanju Bosne i Hercegovine razmišlja 53,5 posto Hrvata, 41,6 posto Srba i 39 posto Bošnjaka.

Tri su osnovna razloga zbog čega građani Bosne i Hercegovine razmišljaju o napuštanju zemlje i to nezaposlenost (35,4 posto), loša ekonomska situacija (31,8 posto) i besperspektivnost 13,1 posto – navode iz ove agencije.

(MiruhBosne/Agencije)

Previous Zmajevi nastavljaju pripreme u Zenici: Zaslužili smo pobjedu u Atini, ali sada imamo priliku za popravni. Podrška navijača je naša prednost
Next Iftar na Trgu Bošnjaka

You might also like

NAŠI DANI

Građani potpisuju krivičnu prijavu protiv Tegeltije

Građani Bosne i Hercegovine danas i naredna dva dana imaju priliku potpisati krivičnu prijavu protiv predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milana Tegeltije. Organizator ove akcije, koja je

NAŠI DANI

“Kitarović je dobila javnu odbijenicu od Erdogana”

Saborski zastupnik SDP-a Joško Klisović komentirao je u N1 Studiju uživo susret hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitrović i njenog turskog kolege Tayyipa Recepa Erdogana u Ankari. “Posjet nije bio uspješan. Sama

NAŠI DANI

Deutsche Welle o Njemačkoj – Deset vijesti iz zemlje koja puca po šavovima

Fali nastavnika, majstora, medicinara, lijekova nema, vozovi kasne, digitalizacija je spora, kao i borba protiv klimatskih promjena. Ovo nisu vijesti iz trećeg svijeta, nego samo iz poslednjih mjesec dana iz