Iftar na Trgu Bošnjaka

Iftar na Trgu Bošnjaka

I ove godine kao i prethodnih, omladina džemata Wels, na čelu sa svojom referenticom Sarom Podojak i njenim timom, pripremili su dosada najljepši omladinski iftar.

Na samom ulazu na Trg Bošnjaka osjetila se domaćinska atmosfera. Na vratima našeg centra goste su dočekivale lijepe i nasmijane djevojke s dobrodošlicom.
Vrlo lijepo osmišljen program, s raznim štandovima koje su omladina nakon samog iftara posjetili budio je radoznalost prisutnih.

Program večeri profesionalno su moderirale Merima Nuhanović i Emina Cetin. Nakon održanog predavanja hafiza mr. Senada Podojka, proučen je ezan za akšam i iftar.
Ovogodišnji iftar je posjetilo preko 500 omladinaca i omladinki, kako iz našeg grada Welsa, tako i iz drugih džemata; Beč, Graz, Gmunden, Vöcklabruck, Attnang-Pucheim, St. Polten, Linz, Salzburg.

Iz svega priloženoga, možemo kazati da je ovo najveći organizirani omladinski iftar u Austriji – navode organizatori.

 

Izvor: Preporod

Previous Istraživanje: Većina stanovnika ne razmišlja o napuštanju države, Bošnjaci najvjerniji domovini
Next U organizaciji bosanskog Merhameta: Održan iftar kod porušene džamije u Zemun Polju

You might also like

NAŠI LJUDI

Poslovno carstvo Tahira Zukića u SAD: Ima 120 kamiona, 180 prikolica i 155 zaposlenih

Svakoga dana na putevima širom Sjedinjenih Američkih Država nalazi se 2,6 miliona kamiona i isto toliko vozača sa svojim životnim sudbinama. A brojne životne sudbine ispisao je i Bowling Green,

NAŠI DANI

“Za mir ali ne damo svoje” – najavljen protest Bosanaca u Chicagu

Naša je dužnost podići svoj glas protiv sila mraka koje očigledno nikada nisu odstupile od politike svojih zločinačkih prethodnika i za koje rat nikada nije ni stao nego je samo

NAŠI LJUDI

Australija: Čuvari jezika na bastionu ljubavi – Matursko veče Bosanske škole u Viktoriji

Na izuzetno svečan način Bosanska škola u Viktoriji ispratila je 18. generaciju maturanata VCE Bosnian. Maturanti su zajedno sa svojim nastavnicima, roditeljima, zvanicama iz VSL-a, državne institucije pod čijim okriljem