Šuman: Imamo veliku motivaciju da prvi put izborimo nastup na EP-u

Šuman: Imamo veliku motivaciju da prvi put izborimo nastup na EP-u

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Skenderiji protiv selekcije Španije i tri dana kasnije protiv Austrije u Beču igra posljednja dva susreta u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2018. godine i Hrvatskoj.

Najbolji bosanskohercegovački rukometaši već osmi dan na Ilidži se pripremaju za odlučujuće susrete u završnici kvalifikacija.

Selektor Bilal Šuman na pres-konferenciji je kazao “da naš tim ne ovisi od drugih rezultata u grupi i da je sve u našim rukama”.

– Naši reprezentativci na pripreme su došli motivirani. Svakim treningom je sve bolje, pukušavamo da poboljšamo neke segmente igre, odnosno koncept koji smo zamislili. Naš fokus i utakmica broj jedan je susret protiv selekcije Španije, a poslije toga vidjećemo kako će se sve odvijati. Za nas bi taj susret mogao biti odlučujući. Želimo da u Skenderiji uz veliku podršku publike pobijedimo Špance – kazao je Šuman.

O selekciji Španije, kaže, nepotrebno je trošiti riječi.

– Španci imaju ulogu favorita. Radi se o ekipi koja je osvajala medalje na evropskim i svjetskim prvenstvima, ali imamo veliku motivaciju, želju i volju, od igrača do stručnog štaba, da pobijedimo Špance i da se prvi put plasiramo na evropsko  prvenstvo. Znamo da Španija dolazi s izmijenjenim sastavom, ali oni i imaju toliko vrsnih igrača, tako da njihov kvalitet uopšte nije upitan. Mi ćemo uraditi sve da  pobijedimo i dobrom igrom pokažemo da zaslužujemo nastup na EP-u – kazao je Šuman.

Najiskusniji igrači u našem timu Nikola Prce i Mirsad Terzić protiv Španaca očekuju težak meč, koji bi mogao odlučiti o nastupu na EP-u.

– Svaka utakmica je bitna. Španci dolazi u izmijenjenom sastavu, ali to ne mora da znači prednost za nas, naprotiv, jer njihovi mladi  igrači sigurno traže svoje mjesto u ekipi – rekao je Prce.

Terzić je pohvalio rad selektora, saveza i igrača “koji su u maksimalnom broju ranije  došli na pripreme”.

– Pred nama su dvije veoma bitne utakmice. Iz svakog okupljanja vidimo neki napredak i nadam se da ćemo na tim utakmicama to pokazati. Pozivam navijače da nas podrže – kazao je Terzić.

Susret Bosna i Hercegovina – Španija igra se sutra od 18 sati u dvorani “Mirza Delibašić” KSC Skenderija.

U Trećoj kvalifikacionoj grupi nakon četiri odigrana kola vodeća Španija ima maksimalnih osam bodova, druga je Bosna i Hercegovina sa četiri, dok Austrija i Finska imaju po dva boda.

 

Izvor: Agencije

 

Previous Mostar: Obilježena 25. godišnjica zločina na Uborku i u Sutini
Next Sanja Domuz-Sadiković: Svoju djecu učim da prvo budu dobri ljudi

You might also like

SPORT

Bosanac kojeg svi cijene u Minhenu: Salihamidžić od 2020. ima novu funkciju u Bayernu!

Hasan Salihamidžić unapređen je iz sportskog direktora u Upravni odbor njemačkog prvaka Bayerna. Bivši bosanskohercegovački reprezentativac i nekadašnji igrač minhenskog kluba će zvanično u novi posao krenuti od ljeta 2020.

SPORT

Zukanović: Odrastao sam s Džekom, Džeko poručio ‘dobrodošao u porodicu’…

Ervin Zukanović glavna je tema navijača i medija koji prate popularni fudbalski klub iz glavnog grada Italije – AS Roma. Roma koja je odlično krenula u novu sezonu a potom

SPORT

Svjetsko prvenstvo u plivanju: Lana Pudar u finalu na 200 metara delfin

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica, 17-godišnja Lana Pudar plasirala se u finale discipline 200 metara delfin na Svjetskom prvenstvu koje se održava u japanskoj Fukuoki, javlja Anadolu. Pudar je u drugoj polufinalnoj