Vlada Kantona Sarajevo: Data saglasnost za raspisivanje javnog oglasa za prijem 120 novih policajaca

Vlada Kantona Sarajevo: Data saglasnost za raspisivanje javnog oglasa za prijem 120 novih policajaca

Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost za raspisivanje javnog oglasa za popunu upražnjenih radnih mjesta i zapošljavanje 120 novih policajaca u Ministarstvu unutrašnjih poslova KS.

Iz Uprave policije su u pripremljenom materijalu tražili mogućnost za prijem 180 policijskih službenika u činu „policajac“, ali im je na ovoj sjednici odobreno raspisivanje oglasa za njih 120, jer se vodilo računa o broju policajaca koji su već penzionisani ili će se penzionisati do 2019. godine.

Raspisivanje javnog oglasa trebalo bi uslijediti najkasnije za 15 dana, odnosno do kraja ovog mjeseca. U međuvremenu će uslijediti i imenovanje posebne komisije koja će izvršiti izbor najboljih kandidata.

Planirano je da se procedura njihovog prijema okonča do kraja ove godine, kako bi s početkom 2018. godine započeli proces obuke koja traje godinu dana, i to prvih šest mjeseci teoretska, a drugih šest praktična. Nakon obavljene obuke, novi policajci će svoj prvobitni probni, a zatim i stalni radni odnos započeti s početkom 2019. godine.

Na ovoj sjednici ostavljena je mogućnost da se i u narednoj 2018. godini raspiše oglas za prijem dodatnog i u tom trenutku realno potrebnog broja policijskih službenika – navode iz Vlade KS.

(MiruhBosne)

Previous I ovo je Bosna: Anonimni dobročinitelj platio sve dugove u pojedinim prodavnicama u Visokom
Next Sjećanje na Fikreta Hodžića, legendarnog bosanskog sportistu koji je mučki ubijen tokom agresije

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Preživjele žrtve genocida obišle masovnu grobnicu u Kozluku: Lokaciju otkrila osoba koja živi u Srbiji

Predstavnici udruženja preživjelih žrtava, porodica žrtava i svjedoka genocida posjetili su danas u Kozluku kod Zvornika lokaciju na kojoj se otkopava masovna grobnica u kojoj je do sada prema podacima Tužilaštva BiH

NAŠI DANI

Građani Foče na novim protestima protiv izgradnje malih hidroelektrana

Okupljanjem pored rijeke Bjelave stanovnici opštine Foča još jedanput su izrazili ogorčenje zbog aktuelnih i planiranih radova na izgradnji većeg broja malih hidroelektrana na području ove lokalne zajednice. Oni su

NAŠI DANI

Bosanski i albanski jezik u osnovnim školama u Turskoj

Od naredne školske godine u osnovnim školama u Turskoj će se kao izborni strani jezici podučavati bosanski i albanski. Kao izborni jezici, bosanski i albanski će se od naredne godine