Jergovićima je samo Bošnjak s Čevljanske koride pravi Bošnjak

Jergovićima je samo Bošnjak s Čevljanske koride pravi Bošnjak

Jergovićima, Bazduljima, Gatalima, Raspudićima, Komšićima, Bajrovićima i Nikšićima je okej 100.000 Bošnjaka na Čevljanskoj koridi, ali nije okej sarajevski, stolački i iftar u Konjević polju.

Šta hoće poručiti i reći Jergović i ini Jergovići, Raspudići, Gatale, Bazdulji, Bačanovići, Nikšići u Bosni i Hercegovini i okolo nje?

Miljenku Jergoviću, Raspudiću, Bazdulju, Bačanoviću, Gatalu i tim nekakvim ultraljevičarskim i ultradesničarskim javnim ličnostima od pisane riječi ne smetaju koride po Čevljanovićima i 100.000 Bošnjaka na takvim događajima. To će zdušno podržati i ismijavati, pa će brže bolje potrčati da uživaju u ekstazi nekog svog sadomazohističkog karakternog onanisanja negdje u zapaučenom prokrajku svojih prodanih duša.

Kada se u Konjević polje okupi 7.000 ljudi na jednom mjestu da zajednički dočekaju kraj posta u jednome danu, to je onda sramota, skandal, primitivzam, divljaštvo. Bošnjaci su dakle, a analogno tome i Bosanci, najbolji kad su na Čevljanskoj koridi jer tu ih  najlakše ismijavaju i ponižavaju nosioci europskih vrijednosti i ultraljevičari i ultradesničari.

Ako im je trn u oku jedan iftar u Stocu, jedinoj Općini u Bosni i Hercegovini koja je ostvarila gotovo maksimalni povratak prognanih i etnički očišćenih Bošnjaka tokom 1993.godine, i ako je moralnim protuhama i dežurnim higijeničarima problem što se u Sarajevu može nesmetano obaviti iftar, ili se na jednom mjestu u Podrinju okupiti 7.000 ljudi, šta onda glume i kurtoazno čestitaju sutrašnji Bajram vođe političke ljevice Komšić i Nikšić?

Kakve su to vođe ljevice, ako im se mlađahni Reuf Bajrović ističe kao najgraltiiji i najsrčaniji nosilac ideje i misli građanske političke opcije, i svi će sad čestitati Bajram, a svi bi da popljuju iftare i ramazanske ibadete koji su se obilježavali i javno. Ne pročitah niti čuh od ljevičara i ljevičarskih piskarala da su se ikada pobunili što se Ravnogorski četnički pokret mirno okuplja u Višegradu svako malo, godišnje i po nekoliko puta.

Ne, to ne zanima Jergovića, Bazdulja, Gatala, Raspudića, Komšića, Bajrovića i Nikšića. To je potpuno okej svima njima, i potpuno je okej 100.000 Bošnjaka na Čevljanskoj koridi, ali nije okej sarajevski, stolački i iftar u Konjević polju. Ne brinite drugovi ljevičari, ultraljevičari i ultradesničari o iftarima, i o Bajramima. Krvavih Bajrama više neće biti, a mnogi ih priželjkuju i prizivaju. I opasno se igraju s emocijama i osjećajima ljudi. To je vrlo nisko, hinski i podmuklo.

Veliki iftar u Konjević Polju

 

Piše: N. BISE, 24satainfo

Previous Sarajevo: U Sabornoj crkvi služen parastos za duše poginulih boraca Armije i MUP-a RBiH
Next Juventusov kamp za mlade i ove godine u Sarajevu

You might also like

RIJEČ

Dva dana zaredom Dodik na koljenima! Pridržavaju ga komšije, dokad?

Milorad Dodik, Član državnog Predsjedništva i predsjednik stranke SNSD lagano gubi tlo pod nogama. U ponedjeljak se njegova stranka vratila u državni parlament, nakon dužeg bojkota, da bi smijenila ministra

RIJEČ

‘Srbija je kuća obješenog u kojoj se o konopcu šuti. Nedopustivo je da ne znamo zašto se sve ovo događa. Ako ne znamo, to je saučesništvo’

Nedopustivo je da ne znamo zašto se sve ovo događa. Ako ne znamo, to je saučesništvo, kaže za Nova.rs Dubravka Stojanović poslije zločina koji su se desili u Beogradu i

RIJEČ

Amanpour: Svi su otpisivali Sarajevo i branioce četiri godine. A ono se nikada nije predalo

Poznata novinarka CNN-a Christiane Amanpour govoreći o situaciji u Ukrajini prisjetila se i opsade glavnog bosanskog grada. – Znate, ja sam ovo proživjela u Sarajevu 90-ih. Živjela je i sva