Juniori Bosne i Hercegovine savladali Italiju i plasirali se u četvrtfinale!

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je pobjedom nad Italijom izborila plaman u četvrtfinale Evropskog prvenstva!Bh. juniori savladali Italiju i plasirali se u četvrtfinale!

Naši mladići su protiv favorizovanog protivnika slavili rezultatom 72:59, i tako Bosni i Hercegovini donijeli prvo četvrtfinale ikad u konkurenciji igrača do 18 godina.

Bosna i Hercegovina je odlično ušla u susret i već nakon prve četvrtine je stekla dvocifrenu prednost. Naši momci su vodili rezultatom 23:11, da bi do poluvremena uspjeli dodatno povećati prednost i na odmor otići sa +15 (45:30).

Treća četvrtina donosi nešto lošiju igru naših momaka, a Italija se uspijeva doći do jednocifrenog zaostatka. Na kraju treće četvrtine, BiH je imala prednost od devet poena razlike.

Posljednja dionica je u potpunosti pripala našoj reprezentaciji, koja je Italiji zadala završni udarac. Na kraju smo slavili sa trinaest poena razlike, a veliko slavlje je moglo početi.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Edin Atić koji je pružio nevjerovatnu partiju. Ovaj košarkaš je upisao 24 poena i čak 17 skokova, a svemu tome je dodao i pet asistencija. Pratili su ga Aleksić (16 poena, 5 skokova, 4 asistencije), Memić (13 poena, 7 skokova, 1 asistencija) i Manjgafić (12 poena, 11 skokova, 2 asistencije).

Evropsko prvenstvo U-18: Bosna i Hercegovina – Italija 72:59

(mb/sportsport.ba)

Previous Dani Četvrte viteške motorizovane brigade: Sjećanje na sestre Elčić i komandira Čarlija
Next Srđan Šušnica, kulturolog: IZ BANJALUKE JE PROTJERANO 75.000 LJUDI

You might also like

SPORT

Halilhodžić: Ovo je nekorektno prema Kodri, neću biti selektor Bosne i Hercegovine

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas bez selektora, pošto je Komitet za hitnost N/FS BiH odbio osvojiti izvještaj dosadašnjeg selektora Mehe Kodre, koji je vodio našu najbolju selekciju samo

SPORT

Dva kluba, jedan teren i zajedno – bez razdruživanja (Video)

Fudbalski klubovi Memići i Borac. Iako dolaze iz različitih entiteta, dokaz su da  ljudskost, zajedništvo i uvažavanje liječi stare rane. Memići se takmiče u trećoj kantonalnoj ligi Tuzlanskog kantona, a Borac

SPORT

Ismail Barlov isplivao i drugo finale na Svjetskom prvenstvu

Paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine Ismail Barlov izborio je jutros i drugo finale na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Mančesteru. Takmičar Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva jutros je u polufinalu discipline