MOSTAR: Mnogi mještani i turisti su danas proveli dio dana uz Neretvu i ambijent suncem okupanog Starog mosta

MOSTAR: Mnogi mještani i turisti su danas proveli dio dana uz Neretvu i ambijent suncem okupanog Starog mosta

Stara gradska jezgra Mostara danas je prepuna domaćih i stranih turista, koji uživaju u ljepotama Starog mosta, ali i ledene Neretve u kojoj su mnogi danas potražili osvježenje uslijed temperatura koje su nadmašile 30 stupnjeva, javlja Anadolu Agency (AA).

Osim što su turisti fotografirali ljepote stare gradske jezgre i nadaleko poznatog UNESCO-ovog spomenika, uslijed vrućine i temperatura koje su danas nadmašile 30 stupnjeva mnogi su osvježenje potražili u ledenoj Neretvi.

Nekima je bilo dovoljno umočiti ruke i osvježiti vratne žile, dok su neki ulazili u rijeku do koljena, ali pravi avanturisti su se čak i okupali, kao i brojni građani koji su došli potpuno spremni provesti dio dana uz Neretvu i ambijent suncem okupanog Starog mosta.

Mnogi nisu propustili kupovinu suvenira, ispijanje kafe i šetnju starom gradskom jezgrom, kao ni posjet Muzeju Hercegovina, koji čuva bogatu povijest grada na Neretvi. Mnogi nisu odoljeli ni posjetu ugostiteljskih objekata koji su mamili polaznike primamljivim narodnim nošnjama i kulinarskim kartama s jasno ispisanim tradicionalnim jelima.

Vrhunac dana bez dvojbe je za mnoge danas bio pogled na vratolomni skok s luka Starog mosta visokog 24 metra, koji je oduzimajući mnogima dah, izveo jedan od članova Kluba skakača u vodu Mostari.

Previous "Edna-Metal Vorking" iz Prijedora: Zapošljavaju uglavnom mlade radnike, a sve što proizvedu izvoze u Njemačku
Next Fotografije bosanskih heroja u prostorijama Ministarstva za boračka pitanja

You might also like

TURIZAM

Uspješna sezona – Sarajevo posjetilo pola miliona turista iz 162 zemlje

  Brojni svjetski turistički portali posljednjih godina su bosanskohercegovačku prijestonicu nekoliko puta proglašavali jednom od deset destinacija u svijetu koje treba posjetiti. Je li razlog medijska promocija ili dobra ponuda,

TURIZAM

‘Zeleni otoci’, prirodni raj u centru Bosanske Krupe

  Brdski biciklizam, rafting, lađarenje rijekama Unom i Krušnicom samo su neki od sadržaja koje nudi Zabavni park ‘Zeleni otoci’ u Bosanskoj Krupi. Dva mlada čovjeka odlučila su pokrenuti vlastiti

TURIZAM

Predstavljena platforma Traventer: Revolucija turizma rođena u Sarajevu

U zgradi Networks poduzetničkog centra u petak 30. juna održana je prva prezentacija “Traventer” b2b online turističkog  sistema. Prezentaciji su prisustvovali klijenti iz mnogobrojnih turističkih agencija, partneri i mediji, a učesnici projekta pojasnili