Inžinjering 1 iz Jelaha gradi, investira i otvara radna mjesta

Inžinjering 1 iz Jelaha gradi, investira i otvara radna mjesta

Za građevinsku kompaniju Inžinjering 1 iz Jelaha ovo je jako uspješna godina. Firma zapošljava 100 radnika. Preseljenjem u nove pogone koji su izgrađeni na 15.000 m2 na lokalitetu Ljetinića (općina Tešanj) stekli su se uslovi za dodatnim zapošljavanjem, te će ubrzo biti otvoreno novih od 15 do 20 radnih mjesta.

Osim navedenog gradi na sve strane, a uz sve to raste tržišno učešće, promet prati i tehnološki rast, rast broja zaposlenih kako inženjera sa visokom stručnom spremom, tako i radnika sa i bez iskustva, kazao je za poslovni portal Akta.ba Mirsad Hadžić iz kompanije Inžinjering 1.

“Neki od bitniji projekata na kojim radimo su prije svega izgradnja devet farmi u Tešnju za Mesnu indsutriju ‘Madi’ na cca 10.000 m2, izgradnja Fabrike čarapa Sockmaker 3 Tešanj na cca 6.000 m2 , skladište za tvornicu hemijskihproizvoda Belif Tešanj, novi pogone za Pekaru Subašić Tešanj i mnogi drugi”, kazao je Hadžić, navodeći kako je u Zenici završeno nekoliko projekata odnosno Medicom, u Kaknju Delta petrol, Delibašić poliuretani, Beged itd.

Na Vlašiću za firmu Ozon rade na jako izazovnom projektu. Radi se sa novom tehnologijom ‘šupljih ploča’ i po FIFA standardima.

“U Općini Tešanj se već dvije godine izvodi projekat koji je među najznačajnim u njegovoj bližoj historiji, a to je izrada primarne kanalizacione mreže. Inžinjering 1 je do sada učestvovao u radu na dva LOT-a.  Možemo se pohvaliti da smo oba izveli u palniranom i ugovorenom roku i predali ga investitoru na upravljanje. Ovih dana smo u iščekivanju dodatnog tendera za nastavak izgradnje”, kaže Mirsad.

Inžinjering 1 je dosta poslova odradio i na regionalnom tržištu. Gradili su u Novom Sada i Srbiji, te nekoliko projekata u Zagrebu (Hrvatska), Baru (Crna Gora).

Kao društveno odgovorna firma su posebno ponosni na projekte koji su od šire društvene koristi, poput primarnog kanalazicionog sistema, a nedavno su potpisali ugovor za izgradnju školskih dvorana, te pomažu sportske kolektive, razna udruženja i često su učesnici mnogih humnitarnih akcija.

Kompanija ima 50-godišnju tradiciju i prošla je kroz sve faze organizovanja od zanatske radnje do d.o.o.

“Ono što nas izdvaja na tržištu, je ono što su investori u nama prepoznali partnere, a što potvrđuje i naš slogan koji glasi ‘savremena gradnja na temeljima tradicije’. Možemo slobodno reći da smo jedina firma koja se bavi proizvodnjom prefabrikovanih AB elemenata koja kontinuirano raste iz godine u godinu”, kaže Mirsad, pojašnjavajući kako je danas mnogo firmi koje nude isto ili slično, ali poštujući sve njih ili su novosnovane bez tradicije, ili su zapadale u neke veće ili manje probleme ili su trenutno u problemima, što kod Inžinjering 1 nije slučaj.

Previous TK: Posao za 51 dijete šehida i poginulih boraca (Video)
Next Tersli Hadžibeg iz bosanske mahale vratio književnosti prirodno pravo

You might also like

Ekonomija/Biznis

Prezentovana urbanistička studija za izgradnju turističko – rekreativnog centra Bijambare

  U sali Općinskog vijeća Ilijaš upriličena je prezentacija urbanističke studije u svrhu izgradnje turističko – rekreativnog centra Bijambare. Investitor projekta firma Imar Urban Consultants je angažovala arhitektonski studio AHAKNAP

MADE IN BOSNIA-387

Bostea, novi domaći čaj iz Vispaka u šest okusa

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak na tržište je plasirala novi brend domaćeg čaja. Bostea razvijen je u saradnji sa kooperantima i potrošačima, i spoj je stručnosti i izbora potrošača, ističu u

Ekonomija/Biznis

U 2018. godini zadržan trend rasta stranih ulaganja u Bosni i Hercegovini (Video)

  Iako je 2017. godina bila rekordna po broju stranih investicija u našoj zemlji i uloženo je čak 700 miliona maraka, i u 2018. godini zadržan je trend rasta stranih