Zmaj impresionirao mnoge: Wenger će formaciju Arsenala prilagoditi Kolašincu

Zmaj impresionirao mnoge: Wenger će formaciju Arsenala prilagoditi Kolašincu

Trener londonske ekipe na promjenu formacije odlučio se krajem prošle sezone, a nakon toga navijači su bili veoma zadovoljni, posebno pobjedom protiv Chelseaja u finalu FA cupa gdje je Arsenal kroz čitavu utakmicu bio dominantna ekipa.

“U ovom trenutku, u predsezoni, nalazimo se u kontinuitetu s kraja prošle sezone. U nekim utakmicama ćemo igrati s četiri igrača u zadnjoj liniji, a u nekim s tri. Ipak, u početku sezone igrat ćemo s tri”, rekao je Wenger te dodao:

“Naš fudbal temelji se na kretanju i tehničkom kvalitetu i vjerujem da će se oba pojačanja (Lacazette i Kolašinac) dobro uklopiti u ekipu”, dodao je on.

Podsjećamo, Kolašinac je u prošlosezonskom izdanju Bundeslige ponio epitet najboljeg lijevog beka u ligi, a igrao je na poziciji petog igrača s lijeve strane kada ekipa igra s tri štopera.

Podršku Kolašincu dao je i Mesut Ozil, zvijezda kluba i njemačke reprezentacije.

“Razgovarao sam sa nekoliko igrača koji su igrali s njim u Schalkeu. Kažu da je zaista dobar igrač s karakterom koji će odgovarati Arsenalu. Ono što sam vidio na treninzima, mogu reći da je veoma snažan. Čini se da je po karakteru veoma drag momak”, rekao je Özil pa dodao:

“Ukoliko bude imao pitanja, rado ću mu pomoći. Ukoliko bude bilo što trebao, moja vrata su mu otvorena. Ne znam kakav je njegov engleski, ali za njega je dobro što veliki broj igrača i trenera zna njemački.”

Fotografija korisnika/ce Sead Kolašinac.

Naš reprezentativac je od samog početka impresionirao i navijače londonskog kluba, kao i navijače reprezentacije Bosne i Hercegovine. Mnogi su sa oduševljenjem komentarisali njegove fotografije napornih treninga, u vrijeme ljetne pauze kada se fudbaleri mahom odmaraju na egzotičnim plažama.

 

(MiruhBosne/Goal/Oslobođenje)

Previous Tersli Hadžibeg iz bosanske mahale vratio književnosti prirodno pravo
Next Elvis Kahrić iz Bosanske Otoke jedan od najboljih studenata robotike i autonomnih sistema u SAD (Video)

You might also like

SPORT

Bosanski centarfor: “Pokazao sam da se mogu takmičiti na visokom nivou”

Dani koji razdvajaju Inter i Manchester City od finala Lige prvaka su pri kraju, a pažnja na protagoniste oba tima sve više raste… Italijanski mediji prenose izjavu našeg Edina Džeke

SPORT

Rusi su pokazali nepoštovanje s onim gafom u vezi himne, to nas je dodatno motivisalo

Odavno se nije desilo da neki sportista tako brzo, praktično preko noći, postane novi ljubimac Bosanaca i Hercegovaca. Tačnije – sportistkinja. Djevojci pod imenom Jonquel Jones to je pošlo za rukom. Naturalizovana

SPORT

U prvom kolu US Opena Džumhur protiv zemljaka Tomića koji nastupa za Australiju

Na ceremoniji u New Yorku je danas održan žrijeb za US Open koji se igra narednog mjeseca. Žrijebom je odlučeno da se bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur sastaje sa Australcem Bernardom Tomićem.