AC FOOD otvara nova tržišta za Agrokomercove proizvode

AC FOOD otvara nova tržišta za Agrokomercove proizvode

Dva i po mjeseca dana nakon što je preuzeo proizvodnju u pogonima konditoraja, čokolade, supa i začina AC FOOD otvorio je novo tržište u Iraku, a postojeća kao što je u Hrvatskoj proširio novim Agrokomercovim proizvodima.

Nakon probne isporuke petit keksa, za poznatog kupca u Iraku planiran je izvoz većih količina, tj. sedmično po jedan kontejner, a tri kontejnera već se spremaju za srpanj sa 85.000 komada ovog proizvoda.

Također povećane su isporuke na tržištu susjedne Hrvatske, i to šest dodatnih šlepera i 350.000 komada najprodavanijeg bh. biskvita Tops. U odnosu na isti period prošle godine, izvoz na ovom tržištu je uvećan za 33 posto. Uz Tops u Hrvatsku se izvoze još i čajni kolutići, petit i mljeveni keks.

 

“Dosta široko smo zastupljeni na tržištu Hrvatske i naši proizvodi se mogu pronaći u Konzumu, Metrou, Kauflandu, Tommyu, Plodinama, KTC-u, itd. Izvoz u Irak je novo tržište i vjerujemo da ćemo nakon ovoga moći razmišljati o daljem jačanju naše pozicije na tržištima Bliskog istoka.

Premda nismo od početka godine bili u prilici upravljati proizvodnjom i plasmanom, naše ukupno planirano povećanje izvoza do kraja ove godine trebalo bi se kretati između 30 i 40 posto. U planu je dalje širenje izvoza kako u smislu povećanja broja različitih proizvoda, tako i u pogledu količina. Pri tome, važno je istaknuti da su kupci izuzetno zadovoljni kvaltetom svega što smo do sada izvezli”, izjavio je Smail Korajlić direktor komapnije AC FOOD iz Velike Kladuše.

Osim Hrvatske i Iraka, izvoz je ostvaren još u Srbiju, na Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju, Austriju i Sjedinjene Američke Države.

 

Previous Rusi osnivaju političku stranku u našoj državi: Kusturica, Dodik, Pavlović i Bećković kao marionete i promotori ruske politike u Bosni
Next Edin Gali odmara u Bihaću: Ništa ljepše od naše rijeke Une!

You might also like

Ekonomija/Biznis

Najuspješnije tri godine u novijoj historiji Hadžića

  Iskorak ka ekonomskom, privrednom i svakom drugom napretku građani općine Hadžići su napravili 2004. godine kada su za načelnika izabrali Hamdu Ejubovića. Od te godine pa do danas uspjesi ove lokalne

Ekonomija/Biznis

Katarska privredna komora razmatra jačanje komercijalne saradnje sa Bosnom i Hercegovinom

Komora Katara ugostila je trgovinsku delegaciju Republike Bosne i Hercegovine, koju je predvodio predsjednik Udruženja privrednika (Pozitiv) Nahid Hasanbegović, objavila je u subotu katarska novinska agencija QNA.  Dr. Mohamed Jawhar

MADE IN BOSNIA-387

Mahirov rasadnik ukrasnog drveća prostire se na površini od 18 dunuma

Mahir Delibašić je diplomirani inžinjer hortikulture, koji je 2008. godine diplomirao, a nakon toga i pokrenuo rasadnik ukrasnog drveća. Iako je početak bio težak, što zbog investicija, što zbog nedovoljnog