Zvizdić i Zaev potpisali Mostarsku povelju mira

Zvizdić i Zaev potpisali Mostarsku povelju mira

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uručio je večeras Mostarsku povelju mira premijeru Republike Makedonije Zoranu Zaevu, kao zahvalu za doprinos uspostavi regionalne saradnje.

Povelja je potpisana i uručena u sklopu svečanosti obilježavanja 13. godišnjice otvaranja obnovljenog Starog mosta, održane u organizaciji Centra za mir i multietničku saradnju iz Mostara.

Previous SPOMENIK ZA 507 UBIJENIH BOŠNJAKA NEVESINJA
Next Ideja za izmjenu zastave i grba Srbije: Hoće li se komšije odreći tuđih simbola i dobiti normalna obilježja?

You might also like

BAŠTINA

Kulturocid! U paljenju sarajevske Vijećnice NUB BiH i naša država ostala bez 2 miliona bibliotečkih jedinica

Jedan od najljepših i najreprezentativnijih objekata iz austrougarskog perioda u Bosni i Hercegovini, sarajevska Vijećnica, zapaljena je agresorskim granatiranjem na današnji dan prije 29 godina.  Ismet Ovčina, direktor NUB BiH:

NAŠI DANI

Penzionisani bosanski general Jovan Divjak: Presudom pravda djelimično potvrđena

  Pravednost je pobijedila, pravičnost nije – kazao je za Avaz.ba penzionisani general Armije R BiH Jovan Divjak, komentirajući presudu Haškog tribunala, u kojoj je Ratko Mladić osuđen na doživotnu

OTPOR BOSNE

Gradačac se prisjeća svojih heroja i herojske odbrane: Godišnjica formiranja 107. Vmtbr. ARBiH

Nizom sadržaja u Gradačcu je jučer i danas obilježena 25. godišnjica formiranja 107. mtbr, prve Viteške i jedne od najbrojnijih brigada ARBiH. Zvanične  delegacije i građani odali su počast borcima