Hadžići: Na Brezovači obilježena 25. godišnjica od pogibije Čedomira Domuza

Hadžići: Na Brezovači obilježena 25. godišnjica od pogibije Čedomira Domuza

U prisustvu oko 300 poštovaoca lika i djela Čedomira Domuza, danas je na brdu Brezovača obilježena 25. godišnjica od pogibije tog ratnog heroja.

Predsjednica Udruženja “Grom u njedrima Igmana” Sanja Sadiković istakla je da je ono što je specifično činjenica da među organizatorima tog događaja nema niti jedan borac, te da im je cilj da mladi ljudi osmisle i realizuju i budu gorivo za pogon ovog udruženja.

– A vi, poštovani naši borci, vi ćete biti počasni gosti na našim manifestacijama. Baš vi će te biti oni koji će sjediti ponosno u prvim redovima, vi ćete biti oni koji će nam dati podršku, vi, preživjeli ćete biti neiscrpni materijal od kojeg ćemo sašiti jednu veliku priču, šarenu kao bosanski ćilim, sa svim svojim razlikama, specifičnostima, doživljajima, emocijama, sa svim onim što nam vi možete pružiti i ispričati – rekla je Sadiković.

– Čedinu smrt sam doživio kao smrt mog rođaka Coceta, komandira “Kobre” i kao Titovu smrt, kada sam pomislio da je kraj svijeta. I sada osjetim hladnoću i studen, kakva me bijaše obuzela kada sam ga mrtvog vidio… – rekao je Nihad Šehić, saborac pokojnog Čedomira Domuza.

Programu su prisustvovali i ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo, delegacija općine Hadžići, te brojni članovi boračkih udruženja, saborci i građani.

Nakon programa upriličena je izložba ratnih uspomena porodice Domuz i kolekcionara Armina Fazlića.

Previous Mostar spreman za 451. tradicionalne skokove, grad prepun domaćih i stranih turista
Next Vodopad Kravice vrvi od gostiju, ljepota slapova i zelenilo ostavljaju bez daha

You might also like

NAŠI DANI

Ratko M. pravosnažno osuđen zbog genocida i drugih zločina u Bosni i Hercegovini

U utorak 8. juna pred Međunarodnim mehanizmom za krivične sudove izrečena je drugostepena presuda bivšem komandantu Glavnog štaba bivše Vojske Republike srpske Ratku Mladiću. Prvostepenom presudom Haškog tribunala Mladić je

NAŠI DANI

Prof. Hadžikadić: Bosni i Hercegovini potreban državni nacionalni program

  -Prva i osnovna stvar koju mi nemamo je dugoročni plan. Niko u Bosni i Hercegovini nije nikada u istoriji ove države napravio državni nacionalni program. Srbija ga je imala

OTPOR BOSNE

‘Odlučio sam život dati, ali Bosnu sačuvati!’ – Godišnjica pogibije komandanta Muharema Horića

U Starom Teočaku danas je obilježena 31. godišnjica od pogibije velikog komadanta, majora i zlatnog ljiljana Muharema Horića. Tim povodom saborci, porodica i predstavnici boračkih udruženja obišli su njegov mezar