Hadžići: Na Brezovači obilježena 25. godišnjica od pogibije Čedomira Domuza

Hadžići: Na Brezovači obilježena 25. godišnjica od pogibije Čedomira Domuza

Shares

U prisustvu oko 300 poštovaoca lika i djela Čedomira Domuza, danas je na brdu Brezovača obilježena 25. godišnjica od pogibije tog ratnog heroja.

Predsjednica Udruženja “Grom u njedrima Igmana” Sanja Sadiković istakla je da je ono što je specifično činjenica da među organizatorima tog događaja nema niti jedan borac, te da im je cilj da mladi ljudi osmisle i realizuju i budu gorivo za pogon ovog udruženja.

– A vi, poštovani naši borci, vi ćete biti počasni gosti na našim manifestacijama. Baš vi će te biti oni koji će sjediti ponosno u prvim redovima, vi ćete biti oni koji će nam dati podršku, vi, preživjeli ćete biti neiscrpni materijal od kojeg ćemo sašiti jednu veliku priču, šarenu kao bosanski ćilim, sa svim svojim razlikama, specifičnostima, doživljajima, emocijama, sa svim onim što nam vi možete pružiti i ispričati – rekla je Sadiković.

  • Facebook

– Čedinu smrt sam doživio kao smrt mog rođaka Coceta, komandira “Kobre” i kao Titovu smrt, kada sam pomislio da je kraj svijeta. I sada osjetim hladnoću i studen, kakva me bijaše obuzela kada sam ga mrtvog vidio… – rekao je Nihad Šehić, saborac pokojnog Čedomira Domuza.

Programu su prisustvovali i ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo, delegacija općine Hadžići, te brojni članovi boračkih udruženja, saborci i građani.

Nakon programa upriličena je izložba ratnih uspomena porodice Domuz i kolekcionara Armina Fazlića.

Shares
Previous Mostar spreman za 451. tradicionalne skokove, grad prepun domaćih i stranih turista
Next Vodopad Kravice vrvi od gostiju, ljepota slapova i zelenilo ostavljaju bez daha

You might also like

NASLIJEĐE

Kakanj: Inicijativa vezana za izmjenu naziva ulica – Hoće li Zgošćanski stećak dobiti svoju ulicu?

Shares Facebook Imena ulica naizgled nemaju važno značenje, osim što služe za lakše obilježavanje urbanog prostora i olakšavaju orijentaciju. Međutim, samo jedan pogled na kartu grada s imenom ulica i

NAŠI DANI

Kada ćemo se moći kupati u Miljacki i Bosni

Shares Facebook Uposlenici preduzeća Vodovod i kanalizacija ovih dana testiraju rad obnovljenog postrojenja prečistača otpadnih voda u Butilama, koji bi, kada počne s radom, u znatnoj mjeri trebao očistiti rijeke

NAŠI DANI

Učesnici Marša mira stigli u Potočare

Shares Facebook Više od 5.000 učesnika Marša mira 2017. stiglo je nakon trodnevnog pješačenja u Memorijalni centar Srebrenica – Potočari kako bi prisustvovali 22. godišnjici genocida počinjenog u julu 1995.