Hadžići: Na Brezovači obilježena 25. godišnjica od pogibije Čedomira Domuza

Hadžići: Na Brezovači obilježena 25. godišnjica od pogibije Čedomira Domuza

U prisustvu oko 300 poštovaoca lika i djela Čedomira Domuza, danas je na brdu Brezovača obilježena 25. godišnjica od pogibije tog ratnog heroja.

Predsjednica Udruženja “Grom u njedrima Igmana” Sanja Sadiković istakla je da je ono što je specifično činjenica da među organizatorima tog događaja nema niti jedan borac, te da im je cilj da mladi ljudi osmisle i realizuju i budu gorivo za pogon ovog udruženja.

– A vi, poštovani naši borci, vi ćete biti počasni gosti na našim manifestacijama. Baš vi će te biti oni koji će sjediti ponosno u prvim redovima, vi ćete biti oni koji će nam dati podršku, vi, preživjeli ćete biti neiscrpni materijal od kojeg ćemo sašiti jednu veliku priču, šarenu kao bosanski ćilim, sa svim svojim razlikama, specifičnostima, doživljajima, emocijama, sa svim onim što nam vi možete pružiti i ispričati – rekla je Sadiković.

– Čedinu smrt sam doživio kao smrt mog rođaka Coceta, komandira “Kobre” i kao Titovu smrt, kada sam pomislio da je kraj svijeta. I sada osjetim hladnoću i studen, kakva me bijaše obuzela kada sam ga mrtvog vidio… – rekao je Nihad Šehić, saborac pokojnog Čedomira Domuza.

Programu su prisustvovali i ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo, delegacija općine Hadžići, te brojni članovi boračkih udruženja, saborci i građani.

Nakon programa upriličena je izložba ratnih uspomena porodice Domuz i kolekcionara Armina Fazlića.

Previous Mostar spreman za 451. tradicionalne skokove, grad prepun domaćih i stranih turista
Next Vodopad Kravice vrvi od gostiju, ljepota slapova i zelenilo ostavljaju bez daha

You might also like

OTPOR BOSNE

General Dudaković: Mi moramo ostati ovdje i nikada ne smijemo biti poniženi

U Domu mladih (Sarajevo) večeras je održana manifestacija “Domovina u srcu” u organizaciji Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija, koja okuplja blizu 60 bošnjačkih organizacija, a čemu je glavni povod bio Dan

NAŠI DANI

Bećirović: Ulice treba nazivati imenima bosanskih kraljeva, vijećnika ZAVNOBIH-a i boraca ARBiH

-Ulice, trgove, javne ustanove, institucije iz oblasti obrazovanja, nauke, kulture, sporta, zdravstva… treba nazivati, prije svega, imenima: 1. bosanskih kraljeva i banova iz doba srednjovjekovne Bosne; 2. vijećnika ZAVNOBiH-a koji

NAŠI DANI

Sabor Islamske zajednice u BiH usvojio Deklaraciju o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici

Sabor Islamske zajednice na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojio je Deklaraciju o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, te predstavio Fetvu o genocidu nad Bošnjacima muslimanima u Srebrenici koju je 3.