Sead Kolašinac oduševljava ljubitelje fudbala u Engleskoj (Video)

Sead Kolašinac oduševljava ljubitelje fudbala u Engleskoj (Video)

Sead Kolašinac oduševio je u debiju za Arsenal u službenoj utakmici. Upravo njegovim golom topnici su izjednačili protiv Chelseaja na 1:1 u Community Shieldu, a onda nakon jedanaesteraca uzeli prvi trofej sezone.

“Trener je taj koji će donijeti konačni sud o njemu, ali za mene je Kolašinac totalna životinja. Mnogi igrači će ga ove sezone htjeti izbjeći, to je sigurno”, kazao je ofenzivac topnika Theo Walcott.

Zmaj je dobio pohvale i legendarnog trenera Arsenala: “Inače igra na bočnoj poziciji, ali nisam htio s njime započeti zbog pritiska. Kada je ušao bio je izvanredan, a fizički je veoma jak,” rekao je Wenger o Kolašincu.

Bosanski reprezentativac je svakako obilježio pomenuti meč i proglašen je igračem utakmice. Sead je igrao odlično i u pripremnim utakmicama i stekao simpatije navijača.

Ljubitelji fudbala u Engleskoj oduševljeni su ovim momkom, posebno navijači Arsenala. Mnoštvo je komentara u kojima se izriču pohvale na račun ovog bosanskog fudbalera kojeg su mnogi prozvali ‘Tenk’.

Našem Zmaju želimo uspješnu sezonu u najatraktivnijoj ligi svijeta, a nadamo se i njegovim odličnim nastupima u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Previous Mladalački duh Ajke-hanume Lokmić u 103. godini
Next Sani Čampara: Najbolji strijelac juniorskog Eurobasketa; izabran i u najbolju petorku

You might also like

SPORT

Godina bh. džudista, najboljih sportista 2017. godine u Bosni i Hercegovini (VIDEO)

  Godinu na izmaku na sportskom planu obilježili su veliki rezultati bosanskohercegovačkih džudista, koji su još jedanput pokazali svu veličinu ovog najtrofejnijeg sporta u Bosni i Hercegovini. Veliki broj bh.

SPORT

Srebro na takmičenju u Londonu za našeg džiju-džicu borca Mahira Zuku

Bosanski jiu jitsu (džiju-džicu) borac Mahir Zuka osvojio je drugo mjesto na Grand slamu u Londonu. Riječ je o prestižnom takmičenju (AJP) u ovoj borilačkoj vještini i turniru održanom u

SPORT

Bajević namjerava vratiti Lulića u reprezentaciju

Duško Bajević, novi selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, uskoro očekuje prvi zadatak. I to kakav. Princ s Neretve, zajedno sa Elvedinom Begićem, predsjednikom Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine,