Sead Kolašinac oduševljava ljubitelje fudbala u Engleskoj (Video)

Sead Kolašinac oduševljava ljubitelje fudbala u Engleskoj (Video)

Sead Kolašinac oduševio je u debiju za Arsenal u službenoj utakmici. Upravo njegovim golom topnici su izjednačili protiv Chelseaja na 1:1 u Community Shieldu, a onda nakon jedanaesteraca uzeli prvi trofej sezone.

“Trener je taj koji će donijeti konačni sud o njemu, ali za mene je Kolašinac totalna životinja. Mnogi igrači će ga ove sezone htjeti izbjeći, to je sigurno”, kazao je ofenzivac topnika Theo Walcott.

Zmaj je dobio pohvale i legendarnog trenera Arsenala: “Inače igra na bočnoj poziciji, ali nisam htio s njime započeti zbog pritiska. Kada je ušao bio je izvanredan, a fizički je veoma jak,” rekao je Wenger o Kolašincu.

Bosanski reprezentativac je svakako obilježio pomenuti meč i proglašen je igračem utakmice. Sead je igrao odlično i u pripremnim utakmicama i stekao simpatije navijača.

Ljubitelji fudbala u Engleskoj oduševljeni su ovim momkom, posebno navijači Arsenala. Mnoštvo je komentara u kojima se izriču pohvale na račun ovog bosanskog fudbalera kojeg su mnogi prozvali ‘Tenk’.

Našem Zmaju želimo uspješnu sezonu u najatraktivnijoj ligi svijeta, a nadamo se i njegovim odličnim nastupima u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Previous Mladalački duh Ajke-hanume Lokmić u 103. godini
Next Sani Čampara: Najbolji strijelac juniorskog Eurobasketa; izabran i u najbolju petorku

You might also like

SPORT

Alić i Tuka odbrojavaju sate do Svjetskog prvenstva

Bosanskohercegovački predstavnici na Svjetskom altetskom prvenstvu koje počinje sutra u Pekingu, Amel Tuka i Hamza Alić, će sutra učestvovati u kvalifikacijama za finalni dio smotre najvećih atletičara svijeta. Posljednje pripreme

SPORT

Tuka pobjednik na 800 metara u Velenju

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je prvo mjesto u utrci na 800 metara na međunarodnom mitingu u Velenju. Dvadeset šestogodišnji atletičar slavio je s vremenom 1:45,34. Nakon prvog mjesta

SPORT

Dijamantska liga: Amel Tuka osvojio prvo mjesto u Stockholmu (VIDEO)

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka u okviru Dijamantske lige u Stockholmu osvojio je prvo mjesto u utrci na 800 metara. Tuka je ostvario pobjedu s vremenom 1:46,68, dok je drugoplasirani bio