Baupartner iz Lukavca uspješno gradi širom svijeta; svoja predstavništva imaju u Austriji i Srbiji

Baupartner iz Lukavca uspješno gradi širom svijeta; svoja predstavništva imaju u Austriji i Srbiji

Kompanija Baupartner iz Lukavca u zadnjih 15 godina stoji iza mnoštvo realizovanih građevinskih projekata na području Bosne i Hercegovine, Srbije, zemalja Evropske unije te sjeverne Afrike, a čiija se vrijednost poslova procjenjuje na više od 200 miliona eura.

Pored proizvodnog pogona u Lukavcu, kao i projektnog biroa u Gračanici, Baupartner je svoje poslovanje proširio i na Austriju, otvaranjem predstavništva u Gracu, a krajem prošle godine je registrovana i otvorena kćerka firma pod imenom S-Baupartner mont d.o.o. Novi Beograd, koja se bavi proizvodnjom, plasmanom i montažom armirano betonskih prednapregnutih konstrukcija na teritoriji Srbije.

Eldin Hadžibegović, direktor prodaje u kompaniji Baupartner za Akta.ba je govorio o trenutnim projektima koje kompanija realizuju na teritoriju Srbije ali i onim koji će tek da uslijede.

“Naša firma u Srbiji posjeduje sve potrebne licence za izvođenje radova na ovom području, a uz punu podršku našeg projektnog tima, koji je sačinjen od inžinjera različitih profila koji su posvećeni usavršavanju i isporučivanju projekata najvišeg kvaliteta, trenutno uspješno završavaju svoj šesti projekta. Riječ je o montaža proizvodnog objekta Prodanović d.o.o. koji se nalazi u Šabcu na površini od 7.100 m2”, govori Hadžibegović.

Osim ovog, uspješno su završeni i objekti za kompanije La Linea Verde u Dobrinjcima površine 5.500 m2, Le Belier u Kikindi površine 2.700 m2, Agroprodukt u Žablju koji je površine 2.800 m2, Zlatar Šped u Novoj Varoši površine 1.200 m2 i Polino u Jazaku koji se prostire na 700 m2.

REALIZACIJA NOVIH PROJEKATA

Proizvodnja je prije svega bazirana na prednapregnute armirano-betonske konstrukcije i čelične konstrukcije, a zahvaljujući najsavremenijim sistemima za prednaprezanje i izradi elemenata u zatvorenoj hali, sa sistemom za ubrzavanje sazrevanja betona zaparivanjem, godišnji kapacitet proizvodnje iznosi preko 180.000m2 različitih betonskih montažnih konstrukcija, te do 140 tona čeličnih konstrukcija.

Hadžibegović kaže da je sva proizvodnja praćena i certificirana od strane IMS-a i za svaki pojedinačan objekat se izdaje završna ocjena kvalitete.

“Ova firma je svojim profesionalnim odnosom, kvalitetom proizvoda i usluga uspjela za kratko vrijeme da realizuje nekoliko značajnih objekata na šta smo posebno ponosni. Pored do sada realizovanih ugovora ovih dana je potpisan još jedan ugovor za objekat  površine 4.500,00 m2  a do kraja sedmice se očekuje potpisivanje još jednog ugovora za objekat površine 12.000,00 m2. U oba slučaja se radi o armiranobetonskoj montažoj konstrukciji”, rekao je Hadžibegović, dodavši da je krajnji cilj kompanije da radi poslove projektovanja i izvođenja betonskih i čeličnih montažnih konstrukcija kako direktno za krajnje investitore tako i za velike firme na području Srbije koje su nosioci poslova na industrijskim objektima.

IZGRADNJA PROIZVODNOG POGONA U SRBIJI

S obzirom da kompanija trenutno nema ambicija da se bavi stanogradnjom, niti da izvodi radove po sistemu ključ u ruke, zbog velikog broja poslova na domaćem bh. tržištu i tržištu Austrije, firma koju su osnovali u Srbiji, kako Hadžibegović kaže, uveliko olakšava poslovanje na tom dijelu.

“Ono što mi želimo jeste da budemo pouzdan partner u domenu svojih poslova velikim građevinskim firmama u Srbiji. Postoji ideja, a koja je trenutno samo razmišljanje, a to je da u budućnosti, zbog pozitivne klime u Srbiji, za strane investitore izgradimo manji proizvodni pogon, ali će to sve zavisiti od ljudskih resursa koji su najveće bogatstvo i vrijednost svake firme”, govori Hadžibegović.

Firma Baupartner d.o.o. je osnovana krajem 2010. godine sa misijom stvaranja kvalitetnog kolektiva sačinjenog od profesionalaca sa visokim stepenom znanja i profesionalne etike.

Baupartner danas stalno zapošljava 135  radnika sa ciljem širenja ljudskih i proizvodnih kapaciteta.

Početkom 2015. godine Baupartner je uveden u sistem kvalitete ISO 9001:2008 u svim segmentima poslovanja. Takođe, firma posjeduje sve neophodne licence za izvođenje i licence za projektovanje na kompletnoj teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Hadžibegović kaže da zahvaljujući okupljenom timu i proizvodnim kapacitetima, Baupartner u stanju odgovoriti svim zahtjevima tržišta, sa najzahtjevnijim tehničkim rješenjima i vrhunskim kvalitetom, bez obzira na veličinu i složenost objekta.

Osim toga, Baupartner pruža i širok spektar ostalih usluga poput inžinjeringa, projektovanja, izvođenja radova, nadzora, savjetovanja i sudskog vještačenja.

Previous Zmaj od Bosne: Godišnjica smrti Huseina Gradaščevića
Next Otvorena izložba o književniku Hamzi Humi

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Domaća pamet: Deseci bosanskih firmi proizvode dijelove za evropske gigante autoindustrije

Vlada FBiH je krajem juna odobrila projekat Razvoj automobilske industrije FBiH koji se dijelom finansira iz federalnog budžeta, ali i novca Privredne komore FBiH (PKFBiH) te članica Grupacije automobilske industrije

MADE IN BOSNIA-387

Mesna industrija „Bajra“ u Kaknju gradi fabriku vrijednu 50 miliona KM

Nakon početka gradnje fabrike za preradu životinjskog otpada vrijedne 20 miliona KM, u Kakanj stiže nova investicija vrijedna čak 50 miliona KM, piše bh. novinska agencija Patria. Mesna industrija „Bajra”

BIZNIS

TREBEVIĆ – Pri kraju radovi na najvećem zabavnom parku u regionu

Zabavni park Sunnyland, ukupne vrijednosti oko 15.000.000 KM, polako poprima svoj konačni oblik, a radnici vrše posljednje pripreme prije otvorenja ovog jedinstvenog kompleksa. U zabavnom parku će dominirati “Alpine coaster”.