Kenan Crnkić dobitnik američke književne nagrade „Bookvana 2017“

Kenan Crnkić dobitnik američke književne nagrade „Bookvana 2017“

Englesko izdanje regionalnog bestsellera „7 tajni uspjeha“ (7 secrets to success) ovogodišnji je pobjednik u kategoriji motivacione literature, te dobitnik prestižne američke književne nagrade „Bookvana 2017“ (BVA).

Više hiljada književnih naslova iz cijelog svijeta i ove godine se borilo za titulu finaliste i pobjednika u jednoj od 30 kategorija.

Nakon što je ovaj bestseller zauzeo prvo mjesto u oblasti ličnog uspjeha i motivacione literature na najvećoj svjetskoj platformi za prodaju knjiga “Amazon”, dr. Kenan Crnkić postao je punopravni član „Nonfiction Authors Association“ sa sjedištem u Kaliforniji. NFAA je vodeća svjetska asocijacija koja okuplja autore bestselera specijalizirano iz područja motivacije, biznisa i self-helpa.

Crnkićeva knjiga, od strane ove asocijacije, nominirana je za čak devet različitih globalnih izbora za knjigu odnosno laureat godine.

Bookvana – u slobodnom prijevodu označava mjesto odnosno stanje koje odlikuje ljubav prema knjigama, čitanju, istraživanju i znanju. Upravo iz tog razloga, moto ove književne nagrade jeste život, duh i znanje. Riječ je o posebnoj književnoj nagradi koja se dodijeljuje u čast književnika koji doprinose razvoju društva, promoviraju unutrašnju snagu čovjeka i kultiviraju duhovnost.

Previous Pobjeda u Armeniji: Košarkaši Bosne i Hercegovine izborili kvalifikacije za SP!
Next Otkriven spomenik ‘Ljiljan’ podignut u čast pripadnika Armije Bosne i Hercegovine (Foto)

You might also like

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Knjiga o Huseinu Ćišiću govori o prošlosti Bošnjaka i putu kojim treba krenuti

Živeći i radeći u jednopartijskom sistemu Husein Husaga Ćišić nije podlegao nametnutim normama, nego se štaviše dosljedno i predano zalagao za multietičnost i multikulturalnost kao i za svoj tada u

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Bogat opus bosanskog pjesnika Mile Stojića predstavljen u knjizi ‘Muze i Erinije’

Promocija knjige sabranih pjesama bosanskohercegovačkog pjesnika Mile Stojića pod nazivom “Muze i Erinije” upriličena je sinoć (ponedjeljak) u okviru Manifestacije Dani Kantona Sarajevo. Knjiga donosi kompletan pjesnički opus poznatog i

ŽIVOT

Čuvaju ovce, zarade mjesečno 4000 BAM (Video)

Bračni par Nesiha i Amir mjesečno zarade četiri hiljade KM čuvajući stado od hiljadu ovaca obiteljskog gospodarstva Romić-Kupres. Bivši načelnik općine Kupres Perica Romić zadovoljan je svojim pastirima koji izuzetno