Džumhur večeras protiv Bautiste – Aguta za prvu titulu na ATP touru

Džumhur večeras protiv Bautiste – Aguta za prvu titulu na ATP touru

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, 67. igrač svjetske ATP lite, igrat će finale ATP turnira u Winston-Salemu protiv španskog tenisera Roberta Bautiste – Aguta, 15. igrača svijeta. 

Turnir se igra za nagradni fond od 664.825 dolara, a Džumhuru će to biti prvo finale na ATP touru u karijeri.

U polufinalu Sarajlija je bio bolji od Britanca Kylea Edmunda sa 1:6, 7:5, 6:3, za sat i 53 minute igre, dok je Bautista – Agut savladao njemačkog tenisera Jana – Lennarda Struffa sa 6:2 i 6:4.

– Bio sam malo umoran u ovom meču, a nadam se da ću biti spreman za finale. To je moje prvo finale i moram da budem spreman – rekao je Džumhur poslije meča protiv Edmunda.

Pobjedom nad Edmundom i plasmanom u finale Džumhur je dobio dodatnih 60 bodova i na ATP live rankingu napredovao na rekordno 56. mjesto.

– Finale će biti velika stvar za mene, za moju zemlju. Jedini sam igrač iz Bosne i Hercegovine u konkurenciji najboljih 100 tenisera. Mislim da su svi u mojoj zemlji budni i da me gledaju, a to me čini veoma ponosnim – naglasio je Sarajlija.

Bautista – Agut u ovoj godini je osvojio jedan ATP turnir (Chennai), a ukupno u karijeri ovojio je pet. Ovo mu je drugo uzastopno finale u Winston – Salemu, a prošle godine u meču za titulu poražen je od sunarodnjaka Pabla Carrena Buste.  Najbolji plasman na ATP listi bio mu je 13. mjesto, a do sada je u karijeri samo od nagrada na turnirima zaradio više od 6,9 miliona dolara.

Finale između Džumhura i Bautista – Aguta će biti odigrano večeras s početkom u 23.00 sati po srednjoevropskom vremenu.

 

(Agencije)

Previous Sandžak: Najavljena rekonstrukcija i restauracija stare čaršije i Isa-begovog hamama u Novom Pazaru
Next Botanički vrt Zemaljskog muzeja čuvar prirodnog naslijeđa (VIDEO)

You might also like

SPORT

Zlato sija, himna Bosne i Hercegovine prija!

Nabolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas je osvojila zlato na SP! S vremenom 02:07.20 Lana je osvojila titulu juniorske svjetske prvakinje i postavila novi rekord svjetskih juniorskih prvenstava!! Zlatna sportistkinja

SPORT

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine bolja od Hrvatske, Musa postigao 45 poena

  Bosna i Hercegovina ne treba brinuti za košarkašku budućnost. Mladići iz mlađih selekcija u posljednje vrijeme redovno bilježe uspjehe i pobjede na internacionalnom nivou. Da se možemo nadati značajnim

SPORT

Zmajevi sutra s Grbavice kreću ka Euru 2020. Kapiten Džeko igra stoti meč u najdražem dresu

  Sutra (subota) fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine otvara kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo 2020. domaćom utakmicom protiv Armenije. Susret se igra na stadionu Grbavica u Sarajevu od 20:45. Zmajevi,