Odlični Džumhur prošao u treće kolo US Opena (Video)

Odlični Džumhur prošao u treće kolo US Opena (Video)

Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, nastavio je sa fenomenalnim igrama u posljednje vrijeme, te je pobjedom rezultatom 3:1 (4:6, 6:4, 6:0 i 6:1) nad Cedrik-Marcelom Stebeom plasirao u treće kolo US Opena.

Džumhur je protiv Stebea zabiježio 14. pobjedu u posljednjih 17 mečeva i tako zakazao duel sa boljim iz duela Grigor Dimitrov – Andrey Rublev.

Prvi set je bio loš za našeg tenisera. Već u prvom gemu Sarajlija je napravio brejk, ali je Stebe uzvratio istom mjerom u narednom. U finišu seta viđena su tri gema. Prvo je Stebe stekao prednost rezultatom 5:3, Džumhur je ekspresno uzvratio, ali je Nijemac ponovo napravio brejk i rezultatom 6:4 set odveo u svo ju korist.

Nakon toga, buđenje Džumhura koji je odigrao fenomenalno u nastavku. Drama je viđena i u drugom setu i to je bio krajnji domet Stebea. Na 4:4 Damir pravi brejk i bez izgubljenog poena poravnava rezultat.

U trećem i četvrtom setu je bh. teniser bio jedini koji je “postojao” na terenu. Osvojio je, nevjerovatnih, 12 gemova zaredom i tako dolazi do trijumfa. U trećem setu bilo je 6:0, a u četvrtom 6:1.

Džumhur će u trećem kolu US Opena igrati protiv boljeg iz duela Andrey Rublev-Grigor Dimitrov.

SC

Previous Kuća Gradaščevića – historijski spomenik Gradačca i Bosne i Hercegovine /Foto/
Next 1. septembra 1355., u povelji bana Tvrtka I. Kotromanića prvo spominjanje Starog grada Visokog

You might also like

SPORT

Show na Sarajevskom aerodromu: Fanovi Ronalda dočekali na zanimljiv način

Ni hladno sarajevsko poslijepodne i kiša koja ga prati, nisu spriječili stotinjak fanova Cristiana Ronalda da ga dočekaju na Sarajevskom aerodromu gdje je stigao zajedno s ostatkom reprezentacije Portugala. Reprezentacija

SPORT

Teniseri Bosne i Hercegovine izborili baraž za Svjetsku grupu Davis cupa!

  Teniska  reprezentacija Bosne i Hercegovine u Bratislavi je pobijedila  selekciju Slovačke sa 3:2 u 2. kolu Prve grupe Euro-afričke zone. Ovom pobjedom bh. teniseri ostvarili su historijski uspjeh jer

SPORT

MEČ ODLUKE: Zmajevi spremni za Belgiju; Navijači pune Grbavicu

Mehmed Baždarević odabrao je početnih 11 za utakmicu protiv Belgije. Za Bosnu i Hercegovinu igraju: Begović, Đumić, Šunjić, Vranješ, Kolašinac, Lulić, Bešić, Medunjanin, Duljević, Višća i Džeko (k). Belgija će