Sjajna igra kadeta Bosne i Hercegovine: Srbija zamrznuta na -20

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u 1. kolu Evropskog prvenstva koje se igra u litvanskom Kaunasu nadigrala je vršnjake iz Srbije (76:56).

Džanan Musa, predvodnik sjajne generacije mladih bh. košarkaša…

Naši mladi košarkaši, koji su na nedavno održanom EYOF-u osvojili zlatnu medalju, nastavili su nizati dobre rezultate. Na otvaranju Evropskog prvenstva su u svim elementima igre nadigrali Srbiju i na kraju su zasluženo slavili sa ubjedljivih 76:56.

Srbija je bolje otvorila susret i nakon prve četvrtine imale je prednost od tri poena (21:18). No, nakon toga na parketu je postojala samo jedna ekipa.

Naši mladi momci su iz minuta u minut povećavali svoju prednost, pa su na odmor otišli sa viškom od šest poena (41:35). U trećeoj četvrtini ništa novo, odnosno naša reprezentacija igra sjajno i u posljednjih deset minuta ulazi sa ogormin 17 poena prednosti (61:44).

Do kraja susreta ništa značajnije se nije desilo, odnosno mladi košarkaši Bosne i Hercegovine su uspjeli prednost povećati za konačnih 76:56.

U redovima naše reprezentacije je najbolju partiju pružio Džanan Musa sa 27 poena, 5 asistencija i 4 skoka, dok je Njegoš Sikiraš ubacio 9 poena i imao 7 skokova.

(mb/sportsport.ba)

Previous U Ustikolini pronašli srednjovjekovno oružje korišteno u odbrani Bosne
Next Igman 2015: Ovo je zemlja kojom tuđin nikad nije vladao, samo im se to činilo!

You might also like

SPORT

Portugalci i sudija sve završili u prvom poluvremenu. Kvalifikacije za zaborav…

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je večeras u Zenici od Portugala – 0:5. Svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu. Potencijalno interesantan meč devastirao je sudija iz Turske (pomoćnici

SPORT

Jaha: Možemo očekivati kandidaturu Sarajeva za novu olimpijadu (VIDEO)

  Evropski omladinski zimski olimpijski festival (EYOF 2019) zvanično počinje večeras u Sarajevu, a uoči svečane ceremonije otvorenja na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH okupili su

SPORT

Očekuje nas bitna utakmica u kojoj moramo pobijediti i osvojiti nova tri boda

Večeras je na stadionu „Bilino polje“ u Zenici održana službena press konferencija reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice sa Luksemburgom. Predstavnicima medija su se obratili selektor Faruk Hadžibegić i kapiten