Začini iz Velike Kladuše na baltičkom tržištu

Začini iz Velike Kladuše na baltičkom tržištu

Preduzeće “Kolmix” iz Velike Kladuše, koje se bavi proizvodnjom začina i dodataka jelima i slasticama, plasiraće ubuduće svoje proizvode na tržište Estonije, Latvije i Litvanije, potvrdio je direktor ove firme Nedžad Mezildžić.

Prema njegovim riječima, potpisali su ugovor s najvećim dobavljačem prehrambenih proizvoda na tržištima pomenutih baltičkih zemalja vrijedan 200.000 eura.  “Konkurisali smo na raspisanom tenderu i na kraju smo odabrani zahvaljujući kvalitetu naših proizvoda i povoljnim cijenama. Maksimalno ćemo se truditi da u narednom periodu osiguramo povjerenje i povećamo naše prisustvo na ovom tržištu”, istakao je Mezildžić.

Prema njegovim riječima, ugovorom je preciziran izvoz šest proizvoda, iako ova firma danas ima širok asortiman koji obuhvata ukupno 125 vrsta proizvoda. Na području Bosne i Hercegovine jedina su firma koja je specijalizirana za pomenutu vrstu proizvodnje, a više od 70 posto proizvoda plasiraju na evropsko i arapsko tržište.

“Baštinimo proizvodnju koja se nekada odvijala u pogonima “Agrokomerca” i trenutno zapošljavamo 25 radnika, s tim da uskoro planiramo zapošljavanje još desetak radnika”, potvrdio je Mezildžić – prenose Nezavisne.

Previous Lavić: Politički Zagreb se plaši presude Tuđmanovim izvođačima radova u Bosni tokom napada HV i HVO 1992-1994. godine.
Next Bosna i Hercegovina i zvanično zatražila od Evropskog parlamenta stopiranje gradnje Pelješkog mosta

You might also like

Ekonomija/Biznis

STUDEN Grupa: Prioritet stabilno snabdijevanje domaćeg tržišta

Kompanije u sastavu STUDEN Grupe u Agroindustrijskom kompleksu Brčko, fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL, STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera i MINGOS-COFFEE proizvodnja kafe, aktivno rade na obezbjeđenju kontinuirane proizvodnje i stabilnog

Ekonomija/Biznis

Ruše rekorde: Proizvest će 15 miliona litara mlijeka

Rekordnih 15 miliona litara bit će ove godine proizvedeno na području grada Cazina, pokazuju trenutne procjne. Ovaj je grad godinama vodeća lokalna zajednica, ne samo u Unsko-sanskom kantonu nego u čitavoj Federaciji BiH,

Ekonomija/Biznis

Novalić: Jedini smo u regionu prihvatili obavezu da podržimo sve ugrožene firme

 Premijer Federacije BiH Fadil Novalić kazao je da je Zakon o ublažavanju negativnih posljedica pandemije ili tzv. anti-korona zakon kreiran na temelju najboljih praksi, analiza i kapaciteta u ovom trenutku