Stotinjak Sarajlija na protestu dalo podršku Rohingyama

Stotinjak Sarajlija na protestu dalo podršku Rohingyama

Stotinjak osoba okupilo se danas u sarajevskoj Vogošći, na Trgu žrtava genocida u Srebrenici, kako bi osudilo nasilje koje se sprovodi nad arakanskim muslimanima u Mijanmaru i pozvalo da se zaustave ovi nemili događaji koji se sprovode nad nevinim civilima u tom dijelu svijeta, javlja Anadolu Agency (AA).

Minutom šutnje ili na neki drugi prigodan način odata je počast nevino stradalim muslimanima Arakana, ali i svim nevino stradalim građanima BiH tokom ‘90-ih godina. Među danas okupljenim su većinom bila djeca koja su u rukama nosila transparente na kojima je pisalo: “Stop genocide”, “Stop Rohingya genocide”.

Poručili su da su “djeca ista” bez obzira na to u kojem dijelu svijeta bila. Upućen je apel da se zaustavi nasilje koje se izvodi nad arakanskim muslimanima.

Hasan Dolovac, predsjednik udruženja Zelene beretke Vogošća, smatra da je sramotno da svijet šuti na ono što se dešava u Mijanmaru.

“Strašne su stvari da se ljudi prave slijepi. Uživaju neki tamo ljudi, a kolju nam djecu sirotinjsku. Stojimo na Trgu Srebrenice, isto se dešavalo našoj djeci. Dali smo glas, želimo da se čuje i to je najviše što mi možemo da uradimo”, poručio je Dolovac.

Naglasio je da “nisu mogli šutjeti na ova dešavanja”.

“Da smo šutili bili bismo isti kao i oni tamo zlikovci. Zato smo danas okupili djecu, da im ovdje pokažemo našu ljubav i da se djeca međusobno vole ma koje vjere i rase bili”, istakao je Dolovac.

Previous Pokrenuta procedura za uvrštavanje Sarajeva na UNESCO-ovu listu Svjetske kulturne baštine
Next Osnovana još jedna ergela za uzgoj bosanskog brdskog konja

You might also like

NAŠI DANI

Vlasenica: Tri policajaca Bošnjaka će odgovarati jer su se slikali s ljiljanima

Više od 400 osumnjičenih za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine trenutno radi u policiji bh. entiteta Republika Srpska, SIPA-i kao i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, piše bh.

NAŠI DANI

Pobjednički Peti korpus bio respektabilna vojna sila

-Govoreći o herojstvu najvećih sinova Bosne i Hercegovine, ratni komandant general Atif Dudaković naglasio je kako je Peti korpus veličina o kojoj se i danas piše sa respektom u cijelom

NAŠI DANI

Partnerstvo Dodika i Čovića na terenu – slika koja dovoljno govori!

Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP), na svom Twitter nalogu danas je bez puno riječi i slikovito objasnio kakav je odnos prema ćiriličnom pismu, a indirektno i prema Srbima,