Stotinjak Sarajlija na protestu dalo podršku Rohingyama

Stotinjak Sarajlija na protestu dalo podršku Rohingyama

Shares

Stotinjak osoba okupilo se danas u sarajevskoj Vogošći, na Trgu žrtava genocida u Srebrenici, kako bi osudilo nasilje koje se sprovodi nad arakanskim muslimanima u Mijanmaru i pozvalo da se zaustave ovi nemili događaji koji se sprovode nad nevinim civilima u tom dijelu svijeta, javlja Anadolu Agency (AA).

Minutom šutnje ili na neki drugi prigodan način odata je počast nevino stradalim muslimanima Arakana, ali i svim nevino stradalim građanima BiH tokom ‘90-ih godina. Među danas okupljenim su većinom bila djeca koja su u rukama nosila transparente na kojima je pisalo: “Stop genocide”, “Stop Rohingya genocide”.

Poručili su da su “djeca ista” bez obzira na to u kojem dijelu svijeta bila. Upućen je apel da se zaustavi nasilje koje se izvodi nad arakanskim muslimanima.

Hasan Dolovac, predsjednik udruženja Zelene beretke Vogošća, smatra da je sramotno da svijet šuti na ono što se dešava u Mijanmaru.

“Strašne su stvari da se ljudi prave slijepi. Uživaju neki tamo ljudi, a kolju nam djecu sirotinjsku. Stojimo na Trgu Srebrenice, isto se dešavalo našoj djeci. Dali smo glas, želimo da se čuje i to je najviše što mi možemo da uradimo”, poručio je Dolovac.

Naglasio je da “nisu mogli šutjeti na ova dešavanja”.

“Da smo šutili bili bismo isti kao i oni tamo zlikovci. Zato smo danas okupili djecu, da im ovdje pokažemo našu ljubav i da se djeca međusobno vole ma koje vjere i rase bili”, istakao je Dolovac.

Shares
Previous Pokrenuta procedura za uvrštavanje Sarajeva na UNESCO-ovu listu Svjetske kulturne baštine
Next Osnovana još jedna ergela za uzgoj bosanskog brdskog konja

You might also like

NAŠI DANI

Akcija za svaku pohvalu: Mladi zasijali pet dunuma krompira da finasiraju svoje udruženje

Shares Facebook Nesvakidašnja akcija koju su u srijedu proveli članovi Omladinskog kruga Medžlisa Islamske zajednice Zvornik budi nadu u svjetliju budućnost u našoj zemlji. Naime, mladi iz džemata Zaseok, Nezuk,

MADE IN BOSNIA-387

Poučna priča iz Sapne: Himzo sije pšenicu za porodicu, ali zasadi i malo više, za siromašne

Shares Facebook Priča Himze Muharemovića iz Sapne postidjela je mnoge. Ovaj vrijedni poljoprivrednik svake godine zasije pšenicu za svoju porodicu, ali uvijek zasije i više od vlastitih potreba, kako bi mogao pomoći

NAŠI DANI

BRČKO: Kamen temeljac države – Referendum o Danu RS-a ne može se održati u Distriktu Brčko

Shares Facebook Supervizor za Distrikt Brčko Bruce G. Berton odbio je dati saglasnost za održavanje referenduma o 9. januaru, Danu Republike Srpske, koji su za 25. septembar najavile vlasti bosanskohercegovačkog