Medvjed i berači borovnica na Zelengori ‘postigli kompromis’ (FOTO)

Medvjed i berači borovnica na Zelengori ‘postigli kompromis’ (FOTO)

Ovih dana, kao i cijelog ljeta, medvjed  i stanovnici sela na području Zelengore imaju “bliske susrete”, ali niko nikome ne smeta.

Uz ovu opasku, dodajući kako “svako radi svoj posao” jer su našli kompromis i u branju borovnica i korištenju vode na Bijelom jezeru na području Nacionalnog parka Sutjeska, zaljubljenik u planine  Ejub Fako kaže u izjavi za Fenu da su susreti s “medom” na tom području uobičajeni.

Svjedoče to i fotografije koje je napravio Zaim Bešović koji s Fakom često pohodi Zelengoru.

-Žene beru borovnice, a i  medo silazi  iz šume zbog borovnica. Osvježenje na jezeru  tokom ljeta je godilo i medvjedu i onima koji su pohodili Zelengoru – priča kroz smijeh Fako, dodajući kako za njega i Zaima Bešovića  s kojim planinari po Zelengori  “bliski susret” s medvjedom nije neočekivan.

Poenta je da  narod koji živi u selima na području Zelengore i Sutjeske radi svoj posao , a i medvjed svoj… I niko nikome ne smeta.

Previous Mlinovi u Bosni i Hercegovini danonoćno melju brašno za tursko tržište (VIDEO)
Next Uskoro počinju radovi na izgradnji aerodroma nadomak Bihaća

You might also like

TURIZAM

National Geographic uvrstio Mostar na listu 25 kultnih evropskih gradova

  Ugledni magazin National Geographic objavio je listu 25 kultnih evropskih gradova koje treba posjetiti i istražiti. Na listi se našao i Mostar, a National Geographic u tekstu piše kako

BH RAZGLEDNICA

Proljeće u Sarajevu: Parkovi i ulice ispunjeni šetačima

Građani i posjetioci Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine, uživaju u vikendu i proljetnom danu. Gradski parkovi i ulice bili su ispunjeni šetačima, što je zabilježeno i objektivom fotoreportera AA.

BH RAZGLEDNICA

Fiat-Fićo fest u Sarajevu – Fićo se voli, ostalo se vozi (VIDEO)

Fićo se voli, ostalo se vozi, moto je pod kojim je danas u Sarajevu održan peti „Fiat-Fićo fest“ u organizaciji Fićo kluba Sarajevo.