Džumhur u finalu St. Petersburga!

Džumhur u finalu St. Petersburga!

Damir Džumhur je uspio! U nešto više od mjesec dana, najbolji bosanskohercegovački teniser će igrati svoje drugo ATP finale.

Sarajlija je u polufinalnom dvoboju jakog ATP turnira u St. Petersburgu, u dva seta, savladao Jan-Lennarda Struffa i osigurao plasman u finale.

Prvi set je Damir dobio sa 6:3, nakon osvajanja dva breaka protiv igrača koji je jedan od najboljih servisera na Touru. Drugi set je donio puno veću dramu, ali je na kraju Džumhur, uz tri breaka (dva je napravio Struff) ipak slavio sa 6:4.

Time je zlatnim slovima ispisao nove stranice historije bosanskohercegovačkog tenisa i sporta uopšte, s obzirom da je ovim trijumfom osigurao visoko 43. mjesto na novoj ATP listi, što je, naravno, rezultat koji nijedan teniser iz Bosne i Hercegovine (igrajući pod bosanskom zastavom) nije ostvario.

U finalu će možda igrati protiv svog starog znanca Roberta Bautiste, igrača koji ga je nedavno porazio u finalu Winston-Salema. No, da bi uopšte došao do Džumhura, Bautista mora danas savladati Fabija Fogninija u drugom polufinalu ATP turnira u St. Petersburgu.

 

(Sport Centar/MiruhBosne)

Previous Osamnaest godina od povratka u Kamenicu (Video)
Next Bono i U2 se prisjetili koncerta u Sarajevu prije 20 godina i pjesme 'Miss Sarajevo'

You might also like

SPORT

FIFA rang lista: Zmajevi napredovali jednu poziciju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sa 905 bodova zauzima 21. mjesto na novoj FIFA rang listi objavljenoj danas. Zmajevi su u odnosu na prošlomjesečnu listu napredovali jednu poziciju. Protivnik Zmajeva

SPORT

Bosanske košarkašice na Svjetskom prvenstvu – 22. prva utakmica

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je danas u Sidneju zvanično fotografiranje za potrebe Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) pred početak Svjetskog prvenstva. Također je nekoliko bh. igračica dalo intervjue

SPORT

Talentovani fudbaler: Rođen u Sloveniji, igra u Austriji – odabrao bosansku reprezentaciju

Čini se da je slovenska reprezentacija izgubila “borbu” za nadarenog braniča koji kruh zarađuje u austrijskoj Bundesligi. Od sada će Tarik Muharemović predstavljati boje Bosne i Hercegovine, pišu sportski mediji