Novoosnovani TTU pozitivna priča

Novoosnovani TTU pozitivna priča

Novoosnovana Tvornica transportnih uređaja (TTU) energetik Tuzla koju su zajednički pokrenuli Elektroprivreda Bosne i Hercegovine i Rudnik mrkog uglja Banovići, a koji su u vlasništvu Federalne vlade, pozitivna je priča, rekao je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

– Naš projekt restrukturiranja TTU-a je uspio, početni uspjeh 120 uposlenih je već vidljiv, a ako pogledamo u budućnost ova firma je došla pred početak gradnje termoelektrana. Imamo dogovor s Kinezima da značajan procenat ide prema domaćoj firmi, a upravo ciljamo na ovu firmu – rekao je Novalić prilikom obilaska TTU-a, tokom današnje posjete Tuzlanskom kantonu.

Naveo je da se TTU vraća u svoj stari program i na tržištima na kojim je bio.

– Ovo je početak, a s ovakvim menadžmentom TTU će vratiti stari sjaj – poručio je Novalić.

Direktor ”TTU energetik” Tuzla Almir Zulić je istakao da posao rade planiranom dinamikom, a da su planovi da poslovanje bude prošireno za 30-ak posto, već od naredne godine, čime bi broj zaposlenih od 120 mogao biti i povećan.

– Sada radimo prema ugovoru vrijednom 1,6 miliona KM, završili smo 30 posto, a rok nam je do kraja godine – naveo je Zulić.

Federalni premijer danas je na području Tuzlanskog kantona posjetio i lukavačku fabriku cementa, Revom, tuzlanski aerodrom, TTU energetik, pustio u rad transformatorsku stanicu ”Tuzla 3” te posjetio timove koji provode civilnu NATO-ovu vježbu “Upravljanje posljedicama katastrofa Bosna i Hercegovina 2017″ na području TK-a.

Istakao je da su peduzeća koje je posjetio, sva osim aerodroma, bila ”na koljenima”, ali da su dobrom privatizacijom ili restrukturiranjem počeli dobro poslovati.

Obilaskom pogona TTU-a završena je današnja posjeta premijera FBiH Tuzlanskom kantonu.

Previous Dr. Mersiha Avdić-Saračević, ekspertica s diplomom Harvarda: napustila je New York i Kuvajt da bi liječila ljude u Sarajevu
Next „Igman“, d.d. Konjic: Dogovoren izvoz municije u Pakistan u vrijednosti tri miliona dolara

You might also like

Ekonomija/Biznis

August najprometniji mjesec u historiji poslovanja Međunarodnog aerodroma Sarajevo

– Najprometniji mjesec ne samo u tekućoj godini već u historiji poslovanja Međunarodnog aerodroma Sarajevo je mjesec iza nas, mjesec august tokom kojeg je opsluženo ukupno 217. 253 putnika, odnosno

NAŠI DANI

Vispak zaposlio 20-godišnjeg mladića iz Visokog, koji je želio posao kako bi pomogao roditeljima

Najpoznatija bosanskohercegovačka prehrambena kompanija Vispak iz Visokog ponudila je posao 20-godišnjem mladiću iz Visokog, čija je jedina želja bila da pronađe posao, od kojeg će prihranjivati bolesne roditelje i plaćati

Ekonomija/Biznis

Premijer Novalić posjetio firmu koja će prva u BiH koristiti GMO u procesu farbanja tkanina

Premijer FBiH Fadil Novalić posjetio je danas firmu Forster Rohner Ilidža d.o.o. u Hrasnici koja će prva u BiH početi primjenjivati genetski modificirane organizme (GMO) za farbanje tkanina. Riječ je