„Igman“, d.d. Konjic: Dogovoren izvoz municije u Pakistan u vrijednosti tri miliona dolara

„Igman“, d.d. Konjic: Dogovoren izvoz municije u Pakistan u vrijednosti tri miliona dolara

Bosanskohercegovačka kompanija namjenske industrije “Igman” Konjic će izvesti u Pakistan nove količine municije u vrijednosti  tri miliona dolara.

Kako je za Fenu potvrdio ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan Nedim Makarević, riječ je o svojevrsnom nastavku suradnje, jer se municija iz “Igmana” još od 2014. godine izvozi u Pakistan.

Ovaj put ugovor je potpisan za nove, veće količine snajperskih metaka 12.7, za čiju je isporuku “Igman” na tenderu nadmašio britanski “Prime Tec produkt”. Roba treba biti isporučena do kraja godine putem posredničkih firmi.

-Mi izvozimo ovaj produkt u kontinuitetu od 2014. i nastavit ćemo s time. Nadamo se da će naši napori uroditi plodom i da će pakistansko tržište namjenske industrije biti otvoreno i za druge proizvode firme “Igman” Konjic, ali i proizvode drugih naših firmi, kao što su “Pretis”, “Binas” i “Pobjeda” – ističe Makarević.

Dodaje da postoji nekoliko firmi u privatnom sektoru u BiH koje proizvode veoma interesantne produkte, poput specijalnih upaljača koji su opet veoma interesantni za pakistansko tržište te se nada da će i te firme vrlo brzo realizirati poslove i izvoz robe u Pakistan.

Previous Novoosnovani TTU pozitivna priča
Next Bošnjaci su pripadnici svih vjerskih konfesija

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Bekto Precisa: Ugovor sa austrijskim Fischerom vrijedan 26 miliona eura

Kompanija Bekto Precisa iz Goražda danas je potpisala ugovor sa svjetski poznatom kompanijom za proizvodnju ski opreme Fischer iz Austrije u vrijednosti od 26 miliona eura. Ugovorom je definisana proizvodnja

Ekonomija/Biznis

‘Madi’ u fazi pripreme i puštanja u rad još jedne fabrike iz segmenta mesnih prerađevina

Vlastiti lanac uzgoja tovnih pilića, proizvodnja i pakovanje te distribucije svježeg i zamrznutog mesa i mesnih prerađevina nastao je na temelju porodičnog biznisa tešanjske porodice Jabandžić. MADI zapošljava više od

Ekonomija/Biznis

Bezglutenska hrana iz Bosne osvaja kupce

Kompanija „Te Ora“, koja stoji iza brenda „Bardo“, primjer je pozitivnih rezultata investicije dijaspore u prehrambenu industriju, s obziromna na to da takva vrsta ulaganja donosi inovacije na domaćem tržištu,