Asmir Begović: Nema nervoze, vjerujem da možemo pobijediti Belgiju

Asmir Begović: Nema nervoze, vjerujem da možemo pobijediti Belgiju

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je obavila trening na stadionu ‘Grbavica’ u sklopu priprema za kvalifikacijski meč za SP 2018. godine protiv Belgije.

U ekipi vlada sasvim normalna atmosfera. Nema nervoze, pripreme obavljamo na najbolji način i nadamo se pobjedi, rekao je Asmir Begović, golman reprezentacije Bosne i Hercegovine, prije večerašnjeg treninga na stadionu “Grbavica”.

Kaže da je proteklih dana u Engleskoj razgovarao s Hazardom, belgijskim reprezentativcem o subotnjoj utakmici devetog kola grupe “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018” zakazanoj za 18 sati na “Grbavici”.

“Pokupili smo djecu iz škole. Uglavnom, bila je to neozbiljna priča. Šalili smo se oko utakmice. Pitao me kakav je grad Sarajevo i to ga je interesovalo”, kazao je Begović, koji smatra da se utakmica prije godinu dana, koju je Bosna i Hercegovina u Belgiji izgubila 0:4, neće ponoviti u subotu u Sarajevu.

“To je bilo prije godinu dana i na to trebamo misliti. Ovo je sasvim druga utakmica. Bitno je da napravimo što manje grešaka, odigramo pametno. Na tome trebamo bazirati igru i vjerujem da ih možemo pobijediti”, naglasio je Begović.

Izvor: Agencije

Previous Šoping u Krajini: Brojni Slovenci i Hrvati vikendom hrle u Bosnu
Next Bećirović Vučiću: Živio Sandžak, živjela Bosna! Poštujem integritet Srbije, ali volim Sandžak

You might also like

SPORT

Pobjeda mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine!

  „U-21“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Zenici Vels sa 1:0 u svojoj šestoj utakmici kvalifikacija za Euro 2019. Prvu priliku na meču imao je kapiten bosanskohercegovačkog

SPORT

Bosanski rukometaši na korak do plasmana na EP!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je vrijednu pobjedu protiv Finske u četvrtom kolu grupe 5 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se 2020. godine održati u Austriji, Norveškoj i

SPORT

Poraz ‘Zmajeva’ u Lisabonu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Lisabonu na stadionu Benfice od reprezentacije Portugala rezultatom 3:0 (1:0) , u okviru 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024 u Njemačkoj.