Izetbegović čestitao Raziji Mujanović prijem u FIBA-inu ‘Kuću slavnih’

Izetbegović čestitao Raziji Mujanović prijem u FIBA-inu ‘Kuću slavnih’

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas Raziju Mujanović i čestitao našoj najboljoj košarkašici prijem u FIBA-inu „Kuću slavnih“.

Istaknuo je da je to veliko priznanje za Mujanović osobno, ali i za bh. sport i državu Bosnu i Hercegovinu u cijelosti.

Razija Mujanović je jedna od 13 košarkašica iz cijelog svijeta kojoj je FIBA prijemom u „Kuću slavnih“ odala priznanje za doprinos košarkaškom sportu. Osim nje, u „Kuću slavnih“ je primljen i bh. najbolji košarkaš Mirza Delibašić.

Tokom razgovora Mujanović i Izetbegović su se podsjetili na uspjehe koje je ona ostvarila u svojoj bogatoj karijeri. Mujanović je istaknula da je uvijek s ponosom predstavljala svoju državu Bosnu i Hercegovinu.

Razgovarano je i situaciji u bosanskohercegovačkom sportu i statusu sportaša, posebno nakon okončanja njihovih karijera. Konstatirano je da je potrebno, odgovarajućim propisima i na kvalitetan način, riješiti status zaslužnih sportaša, osvajača medalja na olimpijskim igrama i svjetskim i evropskim prvenstvima, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

Izvor: Agencije

Previous Sarajevo dobija ulice generala Mehmeda Alagića i kompozitora Esada Arnautalića
Next Zmajevi složni: Borbenom igrom do pobjede!

You might also like

NAŠI DANI

Obilježavanje 30 godina od opsade glavnog bosanskog grada: Na Vijećnici upriličena projekcija “Sarajevske ruže”

Povodom obilježavanja 30 godina od početka opsade Sarajeva, na fasadi Vijećnice večeras je upriličena video projekcija “Sarajevske ruže”, simbolima opsade i stradanja glavnog grada Bosne i Hercegovine u periodu 1992.-1995.

NAŠI DANI

Milan Tegeltija: Potkivanje 2 (Video)

“Taktiku ćete prepustiti meni jer se vi u to ne razumijete”, kaže predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija na kraju telefonskog razgovora sa Milijanom Buhom, doskorašnjom članicom VSTV-a koja je insistirala da

OTPOR BOSNE

Finansijska podrška Grada Sarajeva izgradnji Muzeja 505. Viteške brigade u Bužimu

Grad Sarajevo će sufinansirati izgradnju muzeja 505. viteške brigade Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine. Ozvaničeno je to današnjim potpisivanjem ugovora sa načelnikom Općine Bužim, Mersudinom Nanićem. Sredstva u iznosu