Janja: Otvorena igrališta i školski kabinet za povratničku djecu

Janja: Otvorena igrališta i školski kabinet za povratničku djecu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je posjetio povratničku zajednicu Janja u Bijeljini, gdje se susreo s predstavnicima povratničke zajednice i lokalnih vlasti, te u pratnji izaslanstva Muftijstva tuzlanskog u Osnovnoj školi “Meša Selimović” otvorio školski kabinet za vjeronauku i rekonstruirano igralište škole koju pohađa 950 učenika.

Ramić je podsjetio da prema posljednjem popisu iz 2013. godine u Janji živi nekih 10,5 hiljada stanovnika, od čega je više od 7.500 hiljada Bošnjaka te da ova mjesna zajednica već godinama slovi za simbol uspješnog održivog povratka i snažne, organizirane povratničke zajednice.

– Od posebnog je značaja što danas predstavljamo tri projekta koji se tiču najmlađe populacije, jer gdje ima vriske djece tu ima i održivog povratka i perspektive za budućnost i meni lično predstavlja zadovoljstvo kad od povratnika ovo Ministarstvo dobije zahtjev da napravimo nešto za djecu i đake. To je za nas uvijek priroritet – istakao je.

Federalni ministar je zajedno s predstavnicima Grada Bijeljina svečano otvorio novoizgrađeno dječje igralište i prateći sadržaj ispred Doma kulture u Janji, kao i prometnu infrastrukturu u naselju Šarampov u Janji.

– Tokom poplava 2014. godine Bijeljina je bila naročito pogođena, nakon čega je naglašavana potreba za uređenjem korita rijeka. To više, na sreću, nije aktuelna i popularna tema u medijima, jer trenutno nema takve opasnosti, ali s obzirom na njenu dugoročnu važnost i korisnost, zajedno s ljudima iz Janje mi smo se posvetili njenom rješavanju – rekao je Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Previous Završena posljednja faza arheološkog istraživanja u parku Kalin hadži Alijine džamije
Next "SANDŽAKLIJE", DONIO BIH VAM JA BOSANSKA BICIKLA, DA SAM ZNAO DA SE NA TO PALITE

You might also like

NAŠI DANI

U Ankari obilježena 24. godišnjica genocida u Srebrenici

Prigodnim skupom u glavnom gradu Turske u Ankari obilježena je 24. godišnjica genocida u Srebrenici i odana počast nevinim žrtvama, javlja Anadolu Agency. Obilježavanje godišnjice srebreničkog genocida u Parku “Alija

NAŠI DANI

SDA: Dodikovi konkretni potezi protiv Dejtona značit će vraćanje Republike Bosne i Hercegovine

–Izjava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će Srbi i Hrvati tražiti da BiH funkcionira onako kako oni žele i da će, ukoliko se to ne ostvari, tražiti “razdruživanje”, direktan

NAŠI DANI

Apsurdno: U rukovodstvu oba doma državnog parlamenta osobe koje su na crnoj listi SAD

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine se sastoji od Doma naroda i Predstavničkog doma, a u kolegijima oba doma sjede osobe koje su na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država. Na sjednici Doma