Pozitivne priče iz Ilijaša: Proizvodnja bačvi od nehrđajućeg čelika

Pozitivne priče iz Ilijaša: Proizvodnja bačvi od nehrđajućeg čelika

U Ilijašu otvoren objekat firme Ezio Inox • Najavljeno skoro otvaranje novih radnih mjesta

Uz prisustvo velikog broja zvanica u Ilijašu je jučer svečano otvoren objekat firme Ezio Inox Ilijaš. Ezio Inox je firma koju su osnovali italijanski partneri i koja koristi italijansku tehnologiju za proizvodnju bačvi od nehrđajućeg čelika za skladištenje tekućih namirnica. Osnovana je 2012. godine uz tehničku podršku i stručno znanje italijanske firme sa dugogodišnjim iskustvom u toj djelatnosti.

Kvalitet

Korištenjem inox nehrđajućeg čelika i primjenom modernih procesa proizvodnje, klijentima se garantira visoka razina kvaliteta proizvoda.

– Ova firma izrađuje proizvode okrenute budućnosti, istovremeno imajući u vidu profesionalni rast i razvoj svojih zaposlenika kao ključne tačke koje je čine održivom i konkurentnom na tržištu rada, a da firma uspješno posluje u kontinuitetu dokaz je otvaranje i novog objekta, istaknuto je tokom otvaranja.

Sead Alihodžić, osnivač firme, zahvalio je svima na pomoći da objekt krene sa radom, a sa procesom nastanka i razvoja firme sve prisutne je upoznao načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, koji je ovom prilikom ukazao na težak period koji je iza nas.

Cilj firme je, kako je naglašeno, biti na usluzi svim klijentima, te im omogućiti da kupe kvalitetan proizvod.

Pozitivne priče

Kad je u pitanju plasman proizvoda, 90 posto će ići za izvoz u države Evrope, dok će se deset posto proizvodnje plasirati u BiH.

Predsjedavajući OV-a Ilijaš Mahir Dević je istakao kako je ponosan na pozitivne priče koje dolaze iz Ilijaša.

U narednom periodu firma Ezio Inox planira povećanje radnih mjesta i realizaciju mnogobrojnih projekata.

 

Izvor: Oslobođenje

Previous KAKAV DAN ZA BOSANSKI TENIS: Bašić izborio polufinale sa Džumhurom
Next Bećirović: O ulasku u NATO odlučuje država, a ne manji entitet. Bosanska vanjska politika utvrđuje se u Sarajevu, a ne u Beogradu!

You might also like

Ekonomija/Biznis

Proizvođač namještaja ‘Sinkro’ planira novih 500 radnih mjesta

Nakon što je 2018. godine prešao u ruke kompanije Cotta Collection AG iz Lihtenštajna sarajevski proizvođač namještaja Sinkro d.o.o. bilježi snažan rast. Prošle je godine kompanija imala jednu od najvećih investicija.

Ekonomija/Biznis

Kada smo bili u najvećem usponu, odlučili smo da se vratimo u Bosnu i Hercegovinu

Muris Obarčanin, vlasnik kompanije MDG International d.o.o., započinje priču o povratku iz Holandije u Bosnu i Hercegovinu i pokretanju kompanije koja danas 100% izvozi u Njemačku i druge zemlje poslujući

MADE IN BOSNIA-387

Sektor ljekovitog bilja, šumskih plodova i meda nastavlja sa dobrim rezultatima

  Sektor ljekovitog i aromatičnog bilja, gljiva, šumskih plodova, eteričnih ulja, začina i meda u 2017. godini ostvario je izvoz od 36 miliona KM, uz pokrivenost uvoza izvozom od 338