Duel Džumhura i Bašića za finale ‘Kremlin kupa’ u Moskvi

Duel Džumhura i Bašića za finale ‘Kremlin kupa’ u Moskvi

Damir Džumhur i Mirza Bašić danas će  u historijskom  bosanskohercegovačkom ATP polufinalu, koje se igra od 14.30 sati, odlučiti o finalisti teniskog  turnira iz serije 250 – Kremlin kup u Moskvi, čiji je nagradni fond 745.940 dolara.

Biće to prvi međusobni meč na ATP turnirima 25-godišnjeg Džumhura, 38. igrača svijeta, i godinu dana starijeg Bašića, 209. igrača, koji se u glavni žrijeb probio kroz kavalfikacije, a na ovom turniru u seriji je  ostvario šest velikih pobjeda.

Džumhur je kao šesti nosilac u četvrtfinalu pobijedio Italijana Andreasa Seppija, 88. igrača svijeta, sa  4:6, 6:2, 6:4, dok je Bašić bio bolji od  Rusa Danila Medvedeva (64. ATP) sa  3:6, 6:4, 6:1.

Oba bh. tenisera nalaze se u sjajnoj formi. Džumhuru će u posljednja dva mjeseca to biti treći polufinalni nastup, dok se Bašić prvi put plasirao među četiri najbolja igrača na jednom ATP turniru. Ovim uspjehom Bašić je već osigurao napredak na novoj ATP listi za više od 50 mjesta.

U drugom polufinalu turnira u Moskvi igrat će treći nosilac Francuz Adran Mannarino  protiv Litvanca Ricardasa Berankisa.

Pored nastupa u polufinalu singla, Džumhura očekuje i nastup finalu dublova. U paru sa Hrvatom Antoniom Sančićem za titulu će igrati protiv bjelorusko-austrijske kombinacije  Max Mirnyi- Philipp Oswald.

Ljubitelji tenisa u našoj zemlji meč mogu gledati od 14:30 u programu Arena Sport 2.

Previous Obilježavanje 25. godišnjice od osnivanja: Zastava 5. Korpusa ARBiH podignuta na ulazu u Bihać
Next Džumhur savladao Bašića za finale Kremlin cupa u Moskvi

You might also like

SPORT

Bosanski rukometaši u nedjelju u Tuzli ponovo s Fincima: ‘Sve je u našim rukama.. idemo korak po korak’

Rukometna selekcija Bosne i Hercegovine gostovala je u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Finskoj, gdje su bosanskohercegovački zmajevi ostvarili pobjedu rezultatom 30:26 i tako ostvarili odličan rezultat pred

SPORT

Poraz od Belgije na Grbavici

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu od Belgije sa 3:4 u susretu 9. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Gosti već u 4′ dolaze

SPORT

Njemački velikan Bayern M. zainteresovan za bosanskog reprezentativca Seada Kolašinca

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Schalkea Sead Kolašinac u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi. U dosadašnjem dijelu bundesligaške sezone lijevi bek Rudara zabilježio je četiri asistencije i