Rukometaši Bosne i Hercegovine danas protiv Estonije otvaraju kvalifikacije za SP

Rukometaši Bosne i Hercegovine danas protiv Estonije otvaraju kvalifikacije za SP

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom s Estonijom večeras u Skenderiji otvara novi ciklus kvalifikacija za svjetsko prvenstvo, koje će 2019. godine biti održano u Danskoj i Njemačkoj.

Revanš utakmica na programu je 28. oktobra u Tallinu.

Selektor Bilal Šuman na pres-konferenciji je kazao, da će bh. tim u  ovom dvomeču imati  na raspolaganju široku bazu igrača, te da je u tome prednost Bosne i Hercegovine nad  protivnikom.

– Uime stručnog štaba obećavam veliku borbu, nadamo se ogromnoj podršci navijača. Selekcija Estonije u Sarajevo dolazi s izmijenjenim sastavom, odnosno jača je za dvojicu bundesligaških igrača, Patraila i Jaanimaa. Sigurno da Estonci  u tome  vide šansu, ali mi  imamo mnogo kvalitetnih igrača. O rezultatu ne bih govorio, igramo na domaćem terenu i preuzimamo ulogu favorita – rekao je Šuman.

“Estonija s ova dva šutera iz Bundeslige je ozbiljna ekipa, ali kao što je selektor rekao, razmišljamo i radimo na sebi. Sjetit ćemo se Austrije, jer nas tada nije ona pobijedila, nego smo pobijedili sami sebe. Popravit ćemo stvari koje nisu bile dobre i uz podršku publike želimo pobjedu” – istakao je kapiten Mirsad Terzić.

Na spisku selektora Šumana je sljedećih 28 igrača: Benjamin Burić, Denis Serdarević, Damir Efendić,  Tomislav Nuić, Alen Ovčina; Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Srđan Predragović; Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Faruk Halilbegović, Vladan Lončar, Tarik Vranac; Adnan Harmandić, Goran Daničić, Benjamin Čičkušić, Ivan Karačić, Josip Perić, Mario Pavlak; Marko Panić, Dejan Malinović, Kosta Savić, Ibrahim Haseljić; Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ i Senjamin Burić.
Susret će biti odigran u dvorani “Mirza Delibašić” – KSC Skenderija od 20.00 sati.

U okviru Šeste grupe kvalfikacija još se nalazi Švicarska, protiv koje će rukometaši Bosne i Hercegovine igrati dvomeč 10. i 13. januara naredne godine.

Pobjednik grupe izborit će nastup u baražu (dodatnim kvalfikacijama).

 

Previous Studenti na bosanskom Kraljevskom gradu Bobovcu (VIDEO)
Next Bosanska kompanija dobila posao u Crnoj Gori: Euro-Asfalt gradi obilaznicu vrijednu 20 miliona eura

You might also like

SPORT

Liga nacija: Zmajevi poveli, pa izgubili od Poljaka

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na „Bilinom polju“ u Zenici od Poljske sa 1:2 u susretu drugog kola grupe 1 UEFA A Lige nacija. Prilika nije bilo

SPORT

Zerina Vrabac, nova mlada nada bosanskog plivanja: “Za pet godina, meni je san učešće na Olimpijskim igrama i želim to postići u životu”

Dvanaestogodišnja Zerina Vrabac, učenica Osnovne škole Tušanj u Tuzli, članica je trofejnog Plivačkog kluba “Zmaj-Alpamm”. Nedavno je u Kragujevcu na “Piat Openu”, u disciplini 200 metara delfin uspjela oboriti rekord

SPORT

Dva kluba, jedan teren i zajedno – bez razdruživanja (Video)

Fudbalski klubovi Memići i Borac. Iako dolaze iz različitih entiteta, dokaz su da  ljudskost, zajedništvo i uvažavanje liječi stare rane. Memići se takmiče u trećoj kantonalnoj ligi Tuzlanskog kantona, a Borac