Bosanska kompanija dobila posao u Crnoj Gori: Euro-Asfalt gradi obilaznicu vrijednu 20 miliona eura

Bosanska kompanija dobila posao u Crnoj Gori: Euro-Asfalt gradi obilaznicu vrijednu 20 miliona eura

Sarajevska građevinska kompanija Euro-Asfalt potpisala je danas u Podgorici sa Direkcijom za saobraćaj ugovor o izgradnji zaobilaznice oko Rožaja, vrijedne 20 miliona eura. Zaobilaznica će biti dužine 2,6 kilometara, a rok za završetak radova je dvije godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Ugovor o izgradnji potpisali su u ime kompanije Euro-Asfalt Hamed Ramić, generalni direktor kompanije, dok je s druge strane, potpis na ugovor stavio direktor Direkcije za saobraćaj Crne Gore Savo Parača.

Ramić je nakon potpisivanja kazao da je kompanija Euro-Asfalt prisutna u Crnoj Gori godinu dana.

„Uradili smo dva manja projekta sa našim partnerom, dva tunela sa Tehnoputem, koji je takođe na ovom projektu gdje ćemo i mi izvoditi radove u Rožajama. Trenutno radimo na projektu u Kolašinu na rekonstrukciji puta Lubnice-Jezerine. Prije par dana smo potpisali ugovor sa Željeznicom Crne Gore. Evo danas potpisujemo i ovaj sporazum. Naša intencija je da u Crnoj Gori budemo prisutni kao crnogorska firma. Tako se i ponašamo, mi želimo zapošljavati lokalno stanovništvo, lokalnu radnu snagu“, kazao je Ramić.

Savo Parača, direktor Direkcije za saobraćaj Crne Gore, istakao je zadovoljstvo što je došlo do potpisivanja ugovora za jedan veliki građevinski projekat, za čiju realizaciju su dobijena sredstva od Evropske investicione banke.

“Pred nama je jedan izuzetno zahtjevan, veliki posao, kratke trase, ali sa ozbiljnim građevinskim objektima. Na ovoj trasi od 2,6 kilometara imaćemo izgradnju dva tunela koja će biti duga 1,8 kilometara, mosta i svega onog pratećeg kako bi smo građanima Crne Gore i učesnicma u saobraćaju i stanovnicima Rožaja dali jedan objekat koji će značiti bolji i sigurniji i bezbjedniji saobraćaj, a samim Rožajcima kvalitetniji život.

Sretan sam što danas potpisujem ugovor sa jednom renomiranom firmom kakva je Euro-Asfalt iz Sarajeva, sa kojom imamo izuzetno pozitivno iskustvo. Kao što je i rečeno, jedan projekat je za nama, koji je i više nego dobro okončan, radilo se o tunelu Mekavac i tunelu na Brajićima koji je završen u rekordnom roku. Sada smo u fazi radova na gradilištu Lubnice-Jezerine. Imamo ozbiljne građevinske objekte, dinamika, način i organizacija rada više je nego dobra i na nama je kao investitorima da pružimo dobru logistiku Euro-Asfaltu, a onda na obostrano zadovoljstvo da taj projekat dovedemo do kraja u zamišljenom roku i da te putne objekte predamo građanima Crne Gore na upotrebu“, kazao je Parača.

Previous Rukometaši Bosne i Hercegovine danas protiv Estonije otvaraju kvalifikacije za SP
Next Na području Kaknja u toku popis stećaka

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Ove godine dobar rod i otkupna cijena maline

Berba malina u Bosni i Hercegovini polahko se zahuktava, a malinari očekuju da će ovogodišnja otkupna cijena dostići rekord te ističu da već ima nagovještaja da bi ove godine mogla

Ekonomija/Biznis

San o tri nove žičare u Sarajevu možda postane java

  Kada smo nedavno razgovarali s arhitekticom Tatjanom Neidhart o tome kako je bilo živjeti i raditi u sjeni njenog oca Juraja Neidharta, jednog od najpoznatijih arhitekata Jugoslavije i Evrope,

Ekonomija/Biznis

Višemilionska investicija u Sanski Most zahvaljujući dijaspori (Video)

Vlasnik njemačke kompanije HIK GmbH, Berthold Brentrup, na inicijativu svojih radnika iz Hrustova u Sanskom Mostu, odlučio je dio proizvodnje prebaciti u Bosnu i Hercegovinu.U martu 2018. osnovao je firmu