Reprezentacija u sjedećoj odbojci u pohodu na 10. titulu evropskog prvaka

Reprezentacija u sjedećoj odbojci u pohodu na 10. titulu evropskog prvaka

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci jutros je otputovala u Poreč, gdje se od 4. do 12. novembra održava Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci.

Izabranici Mirze Hrustemovića pokušat će izboriti 10. jubilarnu titutulu. Do sada su to uspjeli 1999., 2001., 2003., 2005., 2007., 2009., 2011., 2013. i 2015. godine.

Prije odlaska na EP naši reprezentativci su odradili dva ciklusa priprema, a prema informacijama nema povrijeđenih igrača. Jednoglasno poručuju da je sve osim zlata neuspjeh.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u B-grupi s ekipama Gruzije, Mađarske i Srbije, u A-grupi su Hrvatska, Italija i Poljska, u C-grupi Latvija, Holandija i Rusija, a u D-grupi Njemačka, Turska i Ukrajina.

Prvi susret igramo 6. novembra protiv Gruzije, 7. protiv Mađarske, a 8. protiv Srbije. Polufinalni susreti igrat će se 10. novembra, dok je finale 11. novembra.

Prvu evropsku titulu reprezentacija je osvojila 1999. u Sarajevu, a ponovo su predali kandidaturu da se ovo takmičenje 2019. godine održi u Sarajevu. Odluka o tome bit će donesena tokom boravka u Poreču. Osim Bosne i Hercegovine, kandidati su i Mađarska i Poljska.

U Poreč su otputovali:

Ismet Godinjak, Adnan Manko, Sabahudin Delalić (kapiten), Armin Šehić, Dževad Hamzić, Asim Medić, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Beniz Kadrić, Safet Alibašić, Ermin Jusufović i Adnan Kešmer sa trenerima Ejubom Mehmedovićem i Zikretom Mahmutovićem.

 

(Agencije)

Previous 'Gledati i vjerovati u budućnost BiH; Shvatiti da su državni interesi važniji od uskostranačkih i ličnih'
Next Obilježena 25. godišnjica pogibije Hajrudina Mešića-kapetana Hajre (VIDEO)

You might also like

SPORT

Džumhur u finalu St. Petersburga!

Damir Džumhur je uspio! U nešto više od mjesec dana, najbolji bosanskohercegovački teniser će igrati svoje drugo ATP finale. Sarajlija je u polufinalnom dvoboju jakog ATP turnira u St. Petersburgu,

SPORT

Ronaldo predstavljen u Al Nassru: Osvojio sam sve, moj posao u Evropi je završen

Jedan od najboljih fudbalera na svijetu Cristiano Ronaldo danas je predstavljen kao novi igrač saudijskog kluba Al Nassra, prenosi AA. Nakon što je prošao medicinske preglede, Portugalac se obratio medijima

SPORT

Gianluigi Buffon: Pjanić je klasa Pirla, to su dirigenti na terenu

Ko je najbolji golman svijeta svih vremena, vječito je pitanje o kojem se često raspravljaju ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu. Mnogi će dati odgovor da je to legendarni Italijan i