Sjedeća odbojka – Bosna i Hercegovina u polufinalu EP-a u Poreču

Sjedeća odbojka – Bosna i Hercegovina u polufinalu EP-a u Poreču

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Poreču. 

Izabranici selektora Mirze Hrustemovića danas su u četvrtfinalu savladali selekciju Njemačke s 3:0 (25:14, 25:19, 26:24) i tako upisali četvrtu pobjedu na prvenstvu s maksimalnim rezultatom.

U najtežem meči na prvenstvu bh. tim je do pobjede stigao nakon velike borbe, posebno u trećem setu, u kojem su Nijemci imali prednost od pet poena (7:12). Aktualni evropski prvaci uspjeli su da naprave preokret i prvi put u setu ostvare predost (20:19). Sa četiri vezana poena bh. odbojkaši došli su do isto toliko meč lopti, ali ni jednu nisu realizirali, pa su uporni Nijemci uspjeli izjednačiti na 24:24. U završnici bh. tim nije dozvolio iznanađenje i sa dva poena je osvojio treći set na razliku i tako izborio plasman među četiri najbolje ekipe.

Po riječima kapitena Sabahudina Delalića, Njemačka je prema očekivanju bila “tvrd” protivnik.

– Prva dva seta odigrali smo maksimalno i protivniku nismo dozvolili da išta uradi. U trećem setu smo se opustli, što je pogubno protiv protivnika kakav je Njemačka, koja se nikad ne predaje. Ipak, na kraju smo osvojili treći set i plasirali se u polufinale – kazao je Delalić za Fenu.

Protivnik BiH u sutrašnjem polufinalu biće selekcija Rusije, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Srbije sa 3:0.

– Očekuje nas jedna od najboljih evropskih ekipa. Zasigurno će to biti finale prije finala. Biće izuzetno teško, ali naš cilj je da idemo do kraja i odbranimo titulu evropskog prvaka – kazao je Delalić.

U  drugom polufinalu igrat će pobjednici iz ostala dva četvrtfinalana para, u kojim se danas sastaju Hrvatska – Holandija i Ukrajina – Poljska.

Polufinalni susret Bosna i Hercegovina – Rusija igrat će se sutra od 15.45 sati.

Finale na programu 11. novembra.

Boje reprezentacije BiH na EP-u u Poreču brane: Ismet Godinjak, Adnan Manko, Sabahudin Delalić (kapiten), Armin Šehić, Dževad Hamzić, Asim Medić, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Beniz Kadrić, Safet Alibašić, Ermin Jusufović i Adnan Kešmer.

Previous Uspješni Bosanci - Mirza Cifrić: Na čelu kompanije koja je proglašena jednom od 50 najinovativnijh na svijetu
Next Glavni grad povezan sa cijelim svijetom: 20 aviokompanija djeluje sa Sarajevskog aerodroma

You might also like

SPORT

Mirza Nikolajev izborio finale Svjetskog kupa u Oberhofu

Bosanskohercegovački sankaš Mirza Nikolajev osvojio je 12. poziciju u utrci Kupa Nacija u njemačkom Oberhofu, te je na taj način izborio finale Svjetskog kupa među 27 najboljih sankaša. Inače, bosanskohercegovački

NAŠI DANI

Dijamantska liga: Amel Tuka treći u Briselu

Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, osvojio je treće mjesto na mitingu Dijamantske lige u Briselu. Naš najbolji atletičar u izuzetno jakoj konkurenciji na 800 metara istrčao je vrijeme 1:44.54, što mu je najbolje

SPORT

Djeca sa govornim i slušnim poteškoćama sa reprezentativcima na Bilinom polju

Učenici Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo izašli su večeras na teren stadiona Bilino polje u Zenici zajedno sa fudbalerima reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kipra. Učenici, njih 21,