Šarolika jesen u Sarajevu (FOTO)

Šarolika jesen u Sarajevu (FOTO)

Raskošne palete boja jeseni oduvijek su bile inspiracija slikarima i fotografima, a ovogodišnje ugodne temperature bez mnogo padavina omogućile su da građani Bosne i Hercegovine uživaju u sunčanim danima i boravku u prirodi.

Fotoobjektiv Fene zabilježio je, čini se, posljednje “trzaje” šarolike jeseni u Sarajevu, jer zahlađenje stiže već naredne sedmice kada se očekuju i snježne pahulje.

Meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Damir Šantić ističe za Fenu da su temperature u proteklom periodu bile u granicama višegodišnjeg prosjeka, a uobičajeno je i da prvi snijeg padne već u desetom mjesecu iako se to ove godine nije dogodilo.

Međutim, već od ponedjeljka, 13. novembra, u poslijepodnevnim satima i tokom noći očekuju se jače padavine i snijeg i u nižim područjima, dok će planinski dio zemlje od zapada preko centralno-istočnih područja i u nizinama biti prekriven snijegom.

– Snijeg se ne očekuje na sjeveru BiH niti u nižim područjima Hercegovine. Također, i u utorak se očekuju snježne padavine, dok će u srijedu samo ponegdje pasti malo snijega – najavljuje meteorolog Šantić.

Od četvrtka se očekuje oblačno vrijeme i bit će hladnije, temperature zraka neće rasti te će se snijeg zadržati  jer se očekuju temperature ispod nule između -7 i -5 stepeni, a na planinama i mnogo niže.

Previous Bahrudin Mahmić svjetski prvak u low kicku
Next Tvornici BNT Novi Travnik 300.000 KM za razvojne projekte - BNT razvija minobacač dugog dometa

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Obnovljen plato – Skenderija u novom ruhu (Video)

Plato Skenderija u Sarajevu nakon nekoliko mjeseci obnove, konačno je dobio novi izgled. Dotrajale i polomljene crvene ploče, zamijenjene su novim sivim, na kojima je iscrtan i olimpijski znak koji

BH RAZGLEDNICA

Sarajevo: Skokovi na Bentbaši 22. augusta, ograničen broj gledalaca

U organizaciji ‘SporTur’ iz Sarajeva, na poznatoj sarajevskoj Bentbaši, po šesti put bit će održano takmičenje u skokovima u vodu ‘Bentbaša Cliff Diving 2020’.  Ovaj sportsko-turistički događaj, koji je postao prepoznatljiv brend

BH RAZGLEDNICA

𝐒𝐮𝐭𝐫𝐚 𝐩𝐨𝐜̌𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐝𝐧𝐞𝐯𝐧𝐨 𝐬𝐤𝐢𝐣𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐮 𝐎𝐂 𝐁𝐣𝐞𝐥𝐚𝐬̌𝐧𝐢𝐜𝐚

Nakon što je 30. novembra počelo noćno skijanje, na sarajevskoj Olimpijskoj ljepotici Bjelašnici od sutra počinje i dnevno skijanje. U funkciji će biti staza 1 (Olimpijski spust) i staza 3