Vedad Ibišević se oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine

Vedad Ibišević se oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine

Bosanskohercegovački nogometaš Vedad Ibišević danas je na posebnom obraćanju medijima u Sarajevu saopćio da se oprašta od nastupa za reprezentaciju BiH.

Tridesettrogodišnji igrač berlinske Herthe, tokom više od decenije nastupa za nacionalni tim, ukupno je odigrao 74 utakmice i postigao 26 golova.

”Odlučio sam da ako se ne plasiramo na Svjetsko prvenstvo u Rusiji da ću se oprostiti od reprezentativnog dresa. U ovom periodu od zadnje utakmice do danas puno sam razmišljao i donio odluku da se povučem. Drago mi je što sam nosio deset godina dres reprezentacije. Bilo je lijepih i ružnih trenutaka, ali je bilo puno više lijepih. Mislim da sam u godinama kojima je to najbolje rješenje. Bit ću najveći navijač ove reprezentacije i želim puno sreće Bosni i Hercegovini”, kazao je Ibišević.

Za A-selekciju debitovao je u martu 2007. godine na kvalifikacionoj utakmici za Euro 2008. protiv reprezentacije Norveške.  Svoj prvi gol u reprezentaciji postigao je protiv reprezentacije Grčke u Atini. Ostaće upamćen po golu Litvaniji u posljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, te golu Argentini na SP u Brazilu.

Vedade prijatelju, hvala na svemu što si napravio za našu reprezentaciju i našu zemlju. Bila je čast dijeliti svlač…

Posted by Asmir Begović on Saturday, November 11, 2017

Previous Uspon bosanske namjenske industrije: Binas iz Bugojna povećao broj zaposlenih i udvostručio prihode
Next Profesor Arthur Laffer: Političari trebaju primati plaću samo ako dobro rade

You might also like

SPORT

Jusuf Nurkić se priključio pripremama Zmajeva na Vlašiću

Kompletiran je igrački kadar košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon što se Zmajevima danas na Vlašiću priključio centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić. Pripreme naših najboljih košarkaša na ovoj planini

SPORT

Pobjeda Bosne i Hercegovine nad Hrvatskom za četvrtfinale Eurobasketa

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine bilježi svoj historijski uspjeh. Naše košarkašice pobijedile su danas Hrvatsku u zahtjevnoj utakmici za plasman u četvrtinu finala Evropskog prvenstva. Rezultat je bio 80:69.

SPORT

Vodeći bosanski fudbaleri se protive prijateljskom meču s Rusima

Odluka Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) o igranju prijateljske utakmice sa Rusijom izazvala je oštre reakcije u javnosti u Bosni i Hercegovini i šire, a najveće zvijezde nacionalnog