Godišnjica formiranja 4. korpusa Armije Bosne i Hercegovine

Godišnjica formiranja 4. korpusa Armije Bosne i Hercegovine

 

U organizaciji Koordinacije temeljnih boračkih organizacija Armije Republike Bosne i Hercegovine u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) u petak, 17. novembra 2017. godine, bit će obilježena 25. godišnjica formiranja 4. Korpusa ARBiH.

Polaganje cvijeća i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima 4. Korpusa ARBiH obavit će se na Centralnom spomen obilježju u Konjicu u 9:45 sati, na Centralnom obilježju u Jablanici u 10:30 i na Šehitlucima u Mostaru u 11:30 sati, saopćili su organizatori.

Svečana akademija povodom Dana 4. Korpusa ARBiH, održat će se, u 13:30 sati, u sportskoj dvorani USRC “Midhat Hujdur Hujka” u Sjevernom logoru u Mostaru.

Branioci mostara predvođeni Herojem oslobodilačkog rata Midhatom Hujdurom Hujkom – komandantom Prve mostarske brigade

Organizatori pozivaju saborce, ratne vojne invalide, porodice šehida, poginulih i nestalih boraca, pripadnike MUP-a Republike Bosne i Hercegovine, kao i ostale građane da svojim prisustvom uveličaju manifestaciju.

 

(StarMo/MiruhBosne)

Previous Željko Komšić: Izetbegovićeva izjava bezazlena; Vučiću je potpuno jasno da je Kosovo nezavisna država
Next Mali Stevan iz Vojvodine: Ja sam Bosanac! (VIDEO)

You might also like

NAŠI DANI

Obilježena godišnjica zločina u Višegradu: S mosta u Drinu spušteno 3.000 ruža za 3.000 ubijenih

U organizaciji Udruženja porodica nestalih “Višegrad 92” danas je u Višegradu obilježena 24. godišnjica zločina nad stanovnicima ovog grada. Počast za oko 3.000 ubijenih odata je na ćupriji Mehmed-paše Sokolovića,

OTPOR BOSNE

Manifestacija „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2017“: Očekuje se više od 20.000 ljudi

Predstavnici Organizacionog odbora manifestacije „Odbrana BiH – Igman 2017“ najavili su na današnjoj press konferenciji program, a time i sve događaje i aktivnosti planirane u okviru ove manifestacije koja će

NAŠI DANI

Obilježen Dan Opće bolnice – tradicija duga 150 godina

Deseti maj obilježava se kao Dan Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”. Trenutno u ovoj zdravstvenoj Ustanovi zaposleno je 553 osobe, od toga je 405 medicinskog i 148 nemedicinskog kadra.