Godišnjica formiranja 4. korpusa Armije Bosne i Hercegovine

Godišnjica formiranja 4. korpusa Armije Bosne i Hercegovine

 

U organizaciji Koordinacije temeljnih boračkih organizacija Armije Republike Bosne i Hercegovine u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) u petak, 17. novembra 2017. godine, bit će obilježena 25. godišnjica formiranja 4. Korpusa ARBiH.

Polaganje cvijeća i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima 4. Korpusa ARBiH obavit će se na Centralnom spomen obilježju u Konjicu u 9:45 sati, na Centralnom obilježju u Jablanici u 10:30 i na Šehitlucima u Mostaru u 11:30 sati, saopćili su organizatori.

Svečana akademija povodom Dana 4. Korpusa ARBiH, održat će se, u 13:30 sati, u sportskoj dvorani USRC “Midhat Hujdur Hujka” u Sjevernom logoru u Mostaru.

Branioci mostara predvođeni Herojem oslobodilačkog rata Midhatom Hujdurom Hujkom – komandantom Prve mostarske brigade

Organizatori pozivaju saborce, ratne vojne invalide, porodice šehida, poginulih i nestalih boraca, pripadnike MUP-a Republike Bosne i Hercegovine, kao i ostale građane da svojim prisustvom uveličaju manifestaciju.

 

(StarMo/MiruhBosne)

Previous Željko Komšić: Izetbegovićeva izjava bezazlena; Vučiću je potpuno jasno da je Kosovo nezavisna država
Next Mali Stevan iz Vojvodine: Ja sam Bosanac! (VIDEO)

You might also like

NAŠI DANI

Negiranje zločina na Kapiji: Mato Đakoviću, zašto nisi replicirao Dodiku?

Uprkos presudama relevantnih sudova, Milorad Dodik, predsjednik entiteta RS, ovih dana je ponovo izjavio kako je zločin na tuzlanskoj Kapiji podmetnut, čime je ponovo uvrijedio građane Tuzle i porodice žrtava.

NAŠI DANI

Direktor Zavičajnog muzeja u Visokom: DATUM KRUNISANJA KRALJA TVRTKA BI TREBALO OBILJEŽAVATI NA NAJVIŠEM DRŽAVNOM NIVOU

Bosanskog bana Stjepana Tvrtka I Kotromanića krunisao je za kralja Bosne tadašnji poglavar Crkve bosanske, koji se u tom periodu nazivao – djed Crkve bosanske, čime je uspostavljena nezavisna Kraljevina

OTPOR BOSNE

Obilježena 23. godišnjica osnivanja 4. Korpusa ARBIH

Četvrti korpus Armije RBiH je bio jedan od sedam korpusa koji je za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu djelovao u sastavu Armije RBiH. Osnovan je 17. novembra 1992. godine