Tuzla: Svečanom priredbom u BKC-u mališani iz vrtića ˝Aladin˝ proslavili Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Tuzla: Svečanom priredbom u BKC-u mališani iz vrtića ˝Aladin˝ proslavili Dan državnosti Bosne i Hercegovine

 

Već tradicionalno mališani iz tuzlanskog vrtića Aladin obilježavaju značajne datume iz bosanskohercegovačke historije i na taj način uče od malih nogu kako da vole i poštuju svoju domovinu. 

Ovoga puta, najmlađi Tuzlaci su prigodnim programom u Bosanskom kultunrom centru Tuzla obilježili 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

– Tokom godine mi u BKC-u održimo dvije javne priredbe, povodom Dana državnosti i u maju mjesecu kada obilježavamo rođendan našeg vrtića. Sve ostale državne i vjerske praznike proslavimo u našoj ustanovi.

Tuzlarije

Večerašnja priredba bila je prilika da i roditelji vide samo jedan segement rada sa njihovom djecom. I ovoga puta zahvaljujem se roditeljima koji su svoju djecu povjerili upravo nama. Imperativ naše ustanove je kvalitetan program i rad, u cilju što boljeg odgoja i obrazovanja naše djece – kazala je za Tuzlarije Senija Kusturica, direktorica vrtića “Aladin”.

U programu su učestvovali mališani svih uzrasta iz više sekcija, njih oko 150. Ova priredba je bila i svojevrstan čas historije jer su uz muziku i ples, u program bile utkane i historijske činjenice o Danu nezavisnosti BiH.

Pogledajte kakva je atmosfera vladala večeras u Bosanskom kulturnom centru.

Izvor: tuzlarije.net

Previous Iz Haga preživjele žrtve poručuju: Dokazan udruženi zločinački poduhvat (VIDEO)
Next Dan državnosti Bosne i Hercegovine planinari obilježavaju pohodom na Bjelašnici

You might also like

NAŠI DANI

„Merhamet“ pokrenuo humanitarnu akciju pomoći stanovništvu Petrinje i Gline (RH), koje je stradalo u zemljotresu

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ pokrenulo je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo Petrinje i Gline u Republici Hrvatskoj, koje je stradalo u katastrofalnom zemljotresu. Akcija pod nazivom „Pomoć stanovništvu Petrinje

NAŠI DANI

Da se nikad ne zaboravi: Konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja iz Hrvatske u posjeti Srebrenici

U posjeti Srebrenici danas borave učesnici XVII po redu konvoja mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja iz Hrvatske. “Da se nikad ne zaboravi” poruka je s kojom je u Srebrenicu došlo

NAŠI DANI

Mirsad Purivatra: Sve spremno za SFF, više od 250 filmova iz 60 zemalja

U toku su završne pripreme za 27. Sarajevo Film Festival (SFF), koji počinje sutra i trajat će do 20. augusta, javlja Anadolu Agency. Tokom Festivala bit će prikazano više od