Univerzitet u Sarajevu promovisao 5.578 diplomanata i magistranata

Univerzitet u Sarajevu promovisao 5.578 diplomanata i magistranata

 

Univerzitet u Sarajevu danas je u  Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” organizovao svečanu promociju i dodjelu diploma za 5.578 diplomanata i magistranata. 

Diplome su uručene svim svršenim studentima prvog, drugog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija.

Na svečanosti su uručena i posebna priznanja  – Zlatna i Srebrena značka, kao  Povelja Univerziteta u Sarajevu.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj kazao je da je  ovogodišnja svečanost upriličena na  dan osnivanja ovog univerziteta, koji u ovoj godini navršava 68 godina postojanja i rada.

Naglasio je da je ova generacija ima 185 dobitnika najprestižnijih priznanja, od kojih su  64 studenta dobitnici  Zlatne značke.

– To su studenti koji su svojim radom postigli izvrsne rezultate na fakultetima Sarajevskog univerziteta i  pokazali da se studirajući na ovom univerzitetu i postižući izvanredne rezultate mogu otvoriti “širom vrata”, bilo da se razmišljaju o daljnjem školovanju, bilo da razmišljaju  o profesiji. Očekujem da najbolji studenti,  u što skorije vrijeme dobiju posao, i ne samo najbolji nego i jedan broj onih studenata koji su uspješno završili fakultete koje smo promovirali,  a nisu postigli takve izvrsne rezultate – kazao je Škrijelj.

Studenti koji su dobili Zlatnu značku ostvarili prosjek između 9,5 i 10, nosioci Srebrene značke su studenti s prosjekom između 9 i 9,5 dok su priznanje Povelja Univerziteta u Sarajevu dobili studenti  s prosjekom ocjena  između 9 i 8.

Najbolji studenti prvog i drugog ciklusa studija u 2017. godini, s prosjekom 10 su Nudžeim Selimović s Prirodno-matematičkog fakulteta, Mirza Pašić s Mašinskog fakulteta, Sead Delalić s Prirodno-matematičkog fakulteta te Harun Hindija s Prirodno-matematičkog fakulteta.

Previous Prijem izbjeglica iz Bosne i Hercegovine - Hrvatskoj je sve bilo plaćeno
Next Biznis u Maglaju: 'Natron' planira investiciju od 120 miliona eura (VIDEO)

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

FIPA I BIT ALIJANSA POTPISALI MEMORANDUM O SURADNJI

  Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) i Udruženje Bit Alijansa za informacione tehnologije potpisali su Memorandum o suradnji s ciljem promoviranja sektora informacionih tehnologija Bosne i Hercegovine, njegovih

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Globusi Saliha Sidki Hadžihusejnovića Muvekita

Tokom svoje bogate historije, muslimani Bosne i Hercegovine, pored tradicionalnih, izučavali su i egzaktne nauke, posebno matematiku, fiziku, geografiju i astronomiju. S obzirom na to da se njihove vjerske dužnosti

NAŠI LJUDI

Rođen u Njemačkoj, studira u Americi: Sa znanjem biomedicinskog inženjera planira se vratiti u svoju Bosnu

Demir Sikirić, student biomedicinskog inženjeringa na SLU, dizajnirao je prototipski 3D štampani protetik sa kombinacijom hardvera /softvera prilagođenim osobama sa paralizom gornjih ekstremiteta, piše bhinfodesk. Biomedicinska usmjerenja postaju sve prestižnija