Reis Kavazović Bošnjacima: Ako treba, raspolovite koru kruha, ali školujte vašu djecu

Reis Kavazović Bošnjacima: Ako treba, raspolovite koru kruha, ali školujte vašu djecu

 

Tokom nedavne posjete Muftiluku zeničkom – Medžlis Islamske zajednice Teslić, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović uputio je važne poruke, od kojih neke treba posebno naglasiti.

Poručio je, uz ostalo, Bošnjacima da po svaku cijenu obrazuju svoju djecu.

“Jednu stvar ću vas, draga braćo i sestre, danas posebno zamoliti. Obrazujte svoju djecu. Neznanje je najveća bolest i opasnost za nas. Sve probleme koje vidite u Islamskom svijetu, i sve probleme koje ovdje nosimo, posljedica su džahilijeta, neznanja.

Ako treba, raspolovite koru kruha, ali školujte vašu djecu, jer prava glad je neznanje, i ono zbog čega se može otići u propast. Važno je da djeca znaju ko smo i što smo, ali važno je i da imaju i znanje s kojim će se u svijetu predstaviti“, kazao je reis Kavazović. To je moja temeljna poruka danas, i zbog toga sam došao u Kamenicu“, poručio je reisu-l-ulema u Kamenici.

Reisu-l-ulema je govorio polaznicima mekteba Kamenica, izrazivši zadovoljstvo činjenicom da sva djeca osnovnoškolskog uzrasta u ovom džematu, njih 136, pohađaju mektebsku nastavu.

 

Izvor: INS

Previous Nagrade najuspješnijim menadžerima i ličnostima godine - Ministru Šaroviću uručena nagrada "Ličnost godine BiH"
Next Vlašić dočekao prve skijaše

You might also like

NAŠI DANI

Vlada FBiH uvezuje staž za 101 radnika, riješena agonija šest radnica Borca iz Banovića

Na sutrašnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja će biti održana u Sarajevu bit će razmatrana i tačka o uvezivanju radnog staža za 101 radnika. Razmatrat će se i prijedlog raspodjele

NAŠI DANI

Od ponedjeljka u funkciji kosi lift na Ciglanama

  U ponedjeljak, 31. decembra 2018. godine u 11 sati predstavnici Općine Centar Sarajevo, na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, će ozvaničiti završetak rekonstrukcije kosog lifta na Ciglanama. Općina

NAŠI DANI

Međugorje: poduzetnici ogorčeni ‘pompom’ oko virusa kažu da je i u ratu bilo više gostiju

Međugorje je poharala korona. Hercegovačko svetište Kraljice mira koje je u doba korizme vrvilo hodočasnicima sablasno je prazno. Puste su ulice, dućani, kafići i restorani. Prazna je i crkva svetog