Firma iz Kaknja upošljava 120 novih radnika

Firma iz Kaknja upošljava 120 novih radnika

 

Privredno društvo za varilačko-montažne poslove “Elektrovar” Kakanj objavilo je oglas za prijem u radni odnos 120 radnika na određeno vrijeme. Najveći broj otvorenih radnih mjesta odnosi se na bravare (čak 80 izvršilaca), te po 20 na zavarivače i električare.

Kako je za BiznisInfo potvrdio Maid Husika, direktor Elektrovara, nova radna mjesta otvorena su zbog povećanja obima posla, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u inostranstvu.

„Obim posla koji radimo za ArcelorMittal je u porastu i tu nam treba dodatna radna snaga. Takođe, dogovorena su još dva nova posla za inostrane kupce. Jedan projekat ide van BiH a drugi bismo radili u našoj hali a takođe za kupca iz inostranstva“, kazao je Husika.

Kompanija Elektrovar d.o.o. Kakanj osnovana je 2001. godine. Bavi se poslovima na održavanju termoenergetskih postrojenja, montaži cjevovoda i cijevnih armatura, nabavci i ugradnji elektroinstalacija i elektroodržavanjem.

Trenutno zapošljava 185 osoba a u julu 2017. otvoren je i novi proizvodni pogon u Poduzetničkoj zoni “Vrtlište” Kakanj.

Previous Potpisan novi kolektivni ugovor - Plate rudara od 1.050 do 1.400 KM
Next Trasa autoputa Sarajevo-Beograd preko Tuzle jedna od optimalnijih (VIDEO)

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Čudo u srednjoj Bosni: I Ronaldo vozi električni bicikl iz Travnika

Dva bijela električna bicikla Ruffian čija je metalna konstrukcija proizvedena u pogonu firme GS – Tvornica mašina Travnik smještenom u naselju Dolac pokraj Travnika, kupio je Cristiano Ronaldo sebi i svojoj partnerici.

Ekonomija/Biznis

SBF: Bosna i Hercegovina nije mnogo zadužena, šanse su u poljoprivredi, energetici i turizmu

  Direktor BBI Banke Amer Bukvić i predsjednik Grupe Islamske razvojne banke (IDB) Bandar M. H. Hajjardanas su zvanično otvorili 9. Sarajevo Business Forum, koji će trajati dva dana. Bukvić je u uvodnom

Ekonomija/Biznis

Mladi ljudi iz Sarajeva pokrenuli biznis koji doživljava vrhunac u doba pandemije

Pandemija korona virusa nosi sa sobom mnogobrojne izazove , pa je samim tim pokretanje novog biznisa izgledalo kao suluda ideja. Tokom pandemije mnogi biznisi su se ugasili ili su bili