Promovirana 31. generacija polaznika Policijske akademije FMUP-a (VIDEO)

Promovirana 31. generacija polaznika Policijske akademije FMUP-a (VIDEO)

 

Polaznici Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, njih 106, danas su promovirani u čin policajca.

Oni su 31. generacija polaznika akademije, a na svečanosti u Sarajevu koja je upriličena tim povodom ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara je kazao da su mladi ljudi kvalitetno obrazovani, a da će znanja koja su stekli razvijati kroz policijsku praksu.

– Posao za koji ste se opredijelili je pun izazova, i ponekad vas jedna greška može koštati policijske karijere, zato uvijek imajte to na umu – rekao je Čampara.

Izrazio je nadu da će mladi policajci opravdati povjerenje koje su im građani dali.

– Vrijednost policijskog posla se mjeri zadovoljstvom građana – istakao je Čampara.

Uime Policijske akademije FMUP-a Nusret Beširević je kazao da je u protekloj godini na Policijskoj akademiji različite vidove obuke pohađalo 4.365 polaznika, a da se trenutno na obuci nalazi 165 polaznika za čin policajca i 17 polaznika za čin mlađi inspektor. Dodao je da su iskazane potrebe za osnovnom policijskom obukom u 2018. godini za još oko 500 polaznika.

– Generacija koja je završila osnovnu policijsku obuku za čin policajca, 31. po redu uspješno je prošla obuku s prosječnom ocjenom 3,90, a najbolji je drugi vod sa prosječnom ocjenom 4,11 – naveo je Beširević.

Naglasio je da je ostvareni napredak od generacije do generacije evidentan te da to potvrđuju povratne informacije iz policijskih agencija za čije potrebe se vrši obuka.

Danas promoviranih 106 polaznika dolaze iz MUP-a Tuzlanskog kantona (60), iz Unsko-sanskog kantona (45) i jedan iz MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona.

Previous Ovo su patenti građana BiH: Sklopivi bicikl, Eko gril, Zatvorena kapaljka za uho…
Next 'Statistika poljoprivrede, šumarstva i ribarstva' - Bosna i Hercegovina uzgaja dva puta više ovaca od Austrije

You might also like

NAŠI DANI

Blagaj – nekadašnji šeher, mjesto naše ponosne historije (FOTO)

  Doći u Mostar a ne vidjeti nešto južnije Blagaj, nekadašnji šeher, mjesto naše ponosne historije, kulturnog naslijeđa i prirodnih ljepota, prava je šteta.  Blagaj je, u najkraćem, fascinantno mjesto.

NAŠI DANI

Potvrđena optužnica za genocid u predmetu Milomir Savčić

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je, dana 13. 1. 2020. godine, optužnicu u predmetu Milomir Savčić, kojom se optuženi Milomir Savčić tereti da je počinio krivično djelo genocid iz člana

NAŠI DANI

Bukvarević je bio istinski patriota, dobar čovjek i uspješan ministar

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević preminuo je jutros na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Bukvarević je 22. jula godine