Promovirana 31. generacija polaznika Policijske akademije FMUP-a (VIDEO)

Promovirana 31. generacija polaznika Policijske akademije FMUP-a (VIDEO)

 

Polaznici Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, njih 106, danas su promovirani u čin policajca.

Oni su 31. generacija polaznika akademije, a na svečanosti u Sarajevu koja je upriličena tim povodom ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara je kazao da su mladi ljudi kvalitetno obrazovani, a da će znanja koja su stekli razvijati kroz policijsku praksu.

– Posao za koji ste se opredijelili je pun izazova, i ponekad vas jedna greška može koštati policijske karijere, zato uvijek imajte to na umu – rekao je Čampara.

Izrazio je nadu da će mladi policajci opravdati povjerenje koje su im građani dali.

– Vrijednost policijskog posla se mjeri zadovoljstvom građana – istakao je Čampara.

Uime Policijske akademije FMUP-a Nusret Beširević je kazao da je u protekloj godini na Policijskoj akademiji različite vidove obuke pohađalo 4.365 polaznika, a da se trenutno na obuci nalazi 165 polaznika za čin policajca i 17 polaznika za čin mlađi inspektor. Dodao je da su iskazane potrebe za osnovnom policijskom obukom u 2018. godini za još oko 500 polaznika.

– Generacija koja je završila osnovnu policijsku obuku za čin policajca, 31. po redu uspješno je prošla obuku s prosječnom ocjenom 3,90, a najbolji je drugi vod sa prosječnom ocjenom 4,11 – naveo je Beširević.

Naglasio je da je ostvareni napredak od generacije do generacije evidentan te da to potvrđuju povratne informacije iz policijskih agencija za čije potrebe se vrši obuka.

Danas promoviranih 106 polaznika dolaze iz MUP-a Tuzlanskog kantona (60), iz Unsko-sanskog kantona (45) i jedan iz MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona.

Previous Ovo su patenti građana BiH: Sklopivi bicikl, Eko gril, Zatvorena kapaljka za uho…
Next 'Statistika poljoprivrede, šumarstva i ribarstva' - Bosna i Hercegovina uzgaja dva puta više ovaca od Austrije

You might also like

OTPOR BOSNE

Godišnjica 7. korpusa: Pobjednički korpus koji je oslobađao zemlju od Travnika do Krajine (VIDEO)

Danas je u Travniku održana svečanost u povodu obilježavanja godišnjice formiranja 7. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. U Travniku je nizom manifestacija obilježena 21. godišnjica Sedmog korpusa Armije Republike

NAŠI DANI

Do sada uslove za glasanje izvan Bosne i Hercegovine ispunjava oko 68.000 birača

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na 36. sjednici održanoj 28.07.2022. godine, pored ostalog, imenovala direktora i zamjenike direktora Glavnog centra za brojanje za provedbu Općih izbora u Bosni

NAŠI DANI

Optužnica za ubistvo zatvorenika iz logora Omarska i civila

Tužaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu za ratni zločin na području Bosanske Krupe. Optuženi se terete za ubistvo 44 zatvorenika iz logora Omarska, počinjeno na lokalitetu Donji Dubovik, u