Bh. kompanija Euro-Asfalt partner na projektu vrijednom 29 miliona KM u Sloveniji

Bh. kompanija Euro-Asfalt partner na projektu vrijednom 29 miliona KM u Sloveniji

Ugovor vrijedan skoro 29 miliona maraka između Direkcije za infrastrukturu Republike Slovenije i kompanija-partnera na projektu Euro-Asfalt i Kolektor CPG Slovenija potpisan je danas na Željezničkoj postaji Divača u Sloveniji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predmet Ugovora je izgradnja pristupnih cesta drugog dijela željezničke pruge Divača – Koper. Ugovor, koji osim izgradnje 26 pristupnih cesta, definira i zaštitu kosina sa sedrenim roštiljima, rekonstrukciju vijadukta pod Nasircem i izgradnju novoga mosta, izgradnju potpornih zidova, regulaciju vodotoka te hortikulturno uređenje krajolika, potpisali su Hamed Ramić, generalni direktor Euro-Asfalt d.o.o Sarajevo, Kristjan Mugerli, generalni direktor Kolektor CPG, i direktor Direkcije za infrastrukturu Republike Slovenije Damir Topolko.

Potpisivanju Ugovora prisustvovao je i ministar za infrastrukturu Republike Slovenije Peter Gašperšič.

Ramić je zahvalio na povjerenju koje je ukazano Euro-Asfaltu i izrazio nadu da će se saradnja između slovenačkih institucija i bh. kompanija nastaviti.

”Ovo nije prvi posao u kojem učestvuje naša kompanija u ovoj zemlji i vjerujemo da neće biti ni posljednji. Naša suradnja počela je prije nekoliko godina i traje, mogu slobodno reći, na obostrano zadovoljstvo. Mi u Sloveniju nismo došli kao stranci uzeti posao i vratiti se u Bosnu i Hercegovinu, već da radimo kao domaća kompanija koja posluje po standardima i uvjetima koje diktiraju zakoni države Slovenije. Ovo nije posao samo za bosanskohercegovačke radnike i operativu, već i za radnike i operativu Republike Slovenije, o čemu govori i činjenica da postoji partnerski odnos između jedne bosanskohercegovačke i jedne slovenačke kompanije“, rekao je Ramić.

Rok za izvršenje poslova definiranih danas potpisanim ugovorom je 12 mjeseci, počevši od dana uvođenja izvođača u posao.

Previous Goran Čišić - heroj koji je slomio tzv. Herceg-Bosnu
Next U Sarajevu se tokom novogodišnjih praznika očekuje više od 100.000 gostiju

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosanski januarski izvoz gotovo za 50 posto veći nego u istom mjesecu lani

Statistika robne razmjene Bosne i Hercegovine s inostranstvom, januar/siječanj 2022. U januaru 2022. godine izvoz je iznosio 1 milijardu 322 miliona KM, što je za 49,4 % više nego u

Ekonomija/Biznis

Oldtimeri iz Bosne i Hercegovine na meti svjetskih bogataša (Video)

Cijena zlata drastično je pala u posljednje tri godine, a tržište nekretnina u Evropi tek se oporavlja od posljedica dužničke krize. U takvim okolnostima ljudi s viškom kapitala okreću se

Ekonomija/Biznis

Lukavac: Počinje izgradnja nove proizvodne hale Boxmark Leather

U srijedu 11.11.2020 u 11.00 sati, poštivajući epidemiološke mjere sigurnosti, održala se kratka svečanost polaganja kamena tememljca za izgradnju nove proizvodne pogona hale Boxmark Leather d.o.o. “Izuzetna nam je čast