Općina Stari Grad podijelila paketiće učenicima u Konjević-Polju i Novoj Kasabi

Općina Stari Grad podijelila paketiće učenicima u Konjević-Polju i Novoj Kasabi

 

Delegacija Općinskog vijeća Stari Grad posjetila je danas osnovne škole u Konjević Polju i Novoj Kasabi gdje su učenicima uručili prigodne novogodišnje paketiće.

U februaru ove godine delegacija Općine Stari Grad također je posjetila ove škole i učenicima podijelila školski pribor i ruksake, povodom Dana maternjeg jezika. Tada je rečeno da će se podrška nastaviti s obzirom na tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalaze porodice koje tamo žive, a roditelji se bore da školuju svoju djecu na najbolji mogući način.

U područnoj školi „Petar Kočić“ u Konjević Polju paketiće je danas dobilo oko 60 učenika, a u ime njih zahvalila se direktorica škole Olivera Beatović.“Dugujemo zahvalnost Općini Stari Grad i Općinskom vijeću što nisu zaboravili na našu djecu. Ja se zahvaljujem u ime svih učenika, roditelja i mojih kolega iz škole. Drago mi je što mislite na našu djecu i što naša saradnja polako prerasta u tradiciju,“ kazala je direktorica Beatović.

Nakon Konjević Polja delegacija je posjetila Edukativni centar u Novoj Kasabi i uručila paketiće svim polaznicima centra. Podijeljeno je oko 140 paketića, a nisu zaboravljeni ni oni dječaci i djevojčice koji su zbog bolesti danas odsustvovali iz škole. „Drago mi je što smo posjetili ovu djecu i našim paketićima im izmamili osmijehe na lica. Trebali bismo više dolaziti u ove krajeve i posjećivati učenike škola, ali i njihove roditelje i sve porodice, kako bi znali da nisu sami i zaboravljeni. Nastojat ćemo u narednom periodu da našu podršku realizujemo i kroz druge projekte,“ kazao je predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina.

Delegaciju koja je danas posjetila Konjević Polje i Novu Kasabu činili su predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina, njegov zamjenik Sanel Dragolovčanin i vijećnici Minela Sućeska, Jasmin Skorupan, Tarik Dautović, Muamer Mekić i Samir Nuhić, a pridružili su im se i predstavnici općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport Enida Osmanagić i Andrej Dizdarević.

Previous Novo pozorišno djelo: Predstava "Zmaj od Bosne" uskoro pred publikom
Next Ovo je najbogatiji čovjek ikad, 4 puta bogatiji od Gejtsa i Bezosa

You might also like

NAŠI DANI

Održan četvrti Kongres Stranke za Bosnu i Hercegovinu

Četvrti redovni kongres Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) održan je danas u Sarajevu. Delegati su jednoglasno za predsjednika Stranke izabrali Semira Efendića, dosadašnjeg vršioca te dužnosti.

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Tri decenije od prvog masakra na Markalama: Bol i slike užasa ne blijede, sve je teže i teže

Na sarajevskoj pijaci Markale prije tri decenije se dogodio masakr u kojem je ubijeno 68 i ranjeno 142 građana, a preživjeli mještani glavnog grada Bosne i Hercegovine kažu da bol

NAŠI DANI

Posljednja počast hrabrim policajcima Šehoviću i Vujinoviću (VIDEO)

  Veliki broj kolega, prijatelja i građana Sarajeva te članovi porodica danas su na zajedničkoj komemoraciji odali počast brutalno ubijenim hrabrim policajcima, sinovima, muževima i očevima Adisu Šehoviću i Davoru