Za doček Nove godine u Sarajevu popunjeni svi smještajni kapaciteti

Za doček Nove godine u Sarajevu popunjeni svi smještajni kapaciteti

 

Smještajni kapaciteti u Sarajevu za doček Nove godine su u cjelosti popunjeni, kazao je za Fenu predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur.

Turistička zajednica KS omogućila je i besplatan boravak medijima iz regije u Sarajevu za vrijeme novogodišnjih praznika te besplatan videolink za javljanja uživo sa sarajevskih ulica.

Muzur ističe da će se “Visit Sarajevo press centri” nalaziti kod Katedrale, Vječne vatre i na Trgu BiH, gdje će i biti organiziran trodnevni novogodišnji program.

– Nemamo sistem koji prati i objedinjuje podatke o smjaštaju i popunjenosti, ali lično sam zvao da rezervišem za novinare i nigdje više nisam uspio naći slobodne sobe. Na internet stranicama za rezervacije piše kako su kapaciteti popunjeni više od 90 posto, a u komunikaciji s hotelima i drugim smještajnim objektima u našoj blizini saznali smo da nemaju nijednog slobodnog kreveta – naveo je on.

Kako je naglasio, na regionalnoj promociji zimskih turističkih potencijala Sarajeva posjetioci su bili izuzetno zadovoljni ponudom i u Sarajevu, ali i ponudom novih sadržaja na Bjelašnici.

– Kapaciteti na Bjelašnici su takođe potpuno rezervisani jer će turisti nakon proslave produžiti odmor i ići na skijanje – ustvrdio je Muzur, podsjećajući da Novu 2018. na otvorenom u Sarajevu svi posjetioci dočekuju sa Zdravkom Čolićem.

Istakao je da će noć uoči dočeka Nove godine diplomci Muzičke akademije u Sarajevu okupljeni u filharmonijski sastav održati koncert ispred Katedrale, dok će prvog dana 2018. godine ispred Vječne vatre biti održan koncert Crvene jabuke.

Muzur je kazao da Sarajevo prvi put ove godine ima trodnevnu proslavu i brojne manifestacije koje privlače veliki broj turista.

Prema procjenama Turističke zajednice KS, ove godine se očekuje više od 100.000 turista.

Previous Sky Sports - Edin Džeko 11. najbolji fudbaler 2017. godine
Next Srednjoškolac napustio Italiju u kojoj je rođen i doselio u Bosnu i Hercegovinu!

You might also like

TURIZAM

Procvjetao turizam u USK: Kapaciteti popunjeni do maksimuma

Turizam se u Bosni i Hercegovini polako vraća na velika vrata. Osim ublažavanja mjera koje su donesene s ciljem suzbijanja širenja pandemije koronavirusa, na veću posjećenost utjecale su i visoke

BH RAZGLEDNICA

Ruda Glava kod Goražda, raj za ljubitelje prirode

Bosanskopodrinjski kanton (BPK) Goražde obiluje prirodnim bogatstvima koja predstavljaju sjajne preduslove za razvoj svih grana turizma, međutim taj potencijal je malo ili nikako iskorišten. Značajan doprinos promociji ovog dijela Bosne

BH RAZGLEDNICA

Igman: Brojni gosti na olimpijskoj ljepotici (FOTO)

  Olimpijska planina Igman okupana suncem i većim sniježnim pokrivačem vrvjela je danas od ljubitelja planinskog zraka i zimskih sportova. Bilo je i onih koji su jednostavno uživali u čistom