Koteks Tešanj: Vojnici Crne Gore nosit će bosanske pancire

Ovih dana se realizuje ugovor koji je bosanskohercegovačka firma Koteks iz Tešnja prije mjesec dana potpisala sa Ministarstvom odbrane Crne Gore.

Posljednji poslovni ugovor sa Ministarstvom odbrane Crne Gore, koji u prvoj fazi osigurava posao u vrijednosti od 70.000 eura, samo je još jedan u nizu poslova koji potvrđuju poslovna dostignuća tešanjskog Koteksa.

Podsjećanja radi, Koteksovu specijaliziranu opremu nose međunarodne vojne i policijske snage, vojne i policijske snage susjednih zemalja, a sve to kazuje da Koteks ima dobru i tržišno orjentiranu poslovnu politiku, saopćeno je iz te kompanije.

Koteks Tešanj – Koteks Production svoju tržišnu prepoznatljivost po odjeći i obući obogaćuje i širokim asortimanom proizvoda za sve one kojima je na radu potrebna posebna specijalizirana oprema.

U Koteksu ističu tri linije proizvoda iz tog asortimana: balistička oprema, industrijska i sportska lovačka. Visok stupanj dostignuća u toj proizvodnji potvrđuje i posljednje uspješno testiranje balističke opreme u holandskim laboratorijama TNO-a.

(Akta.ba)

Previous Čuvari srca Bosne: Plotunom topa sa Žute tabije Sarajevo slavi Prvi korpus
Next Pogledajte fascinantne snimke Sarajeva iz 1920.! (VIDEO)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Porodica Bajrić prije nekoliko godina se vratila iz Njemačke u rodni Bihać i otvorila firmu

  Porodica Bajrić prije nekoliko godina se vratila iz Njemačke u rodni Bihać i otvorila firmu koja se bavi obradom metala na CNC mašinama. Aida Bajrić govori o tome kako

MADE IN BOSNIA-387

U Gračanici otvorena nova firma, posao za 22 radnika

U Gračanici je jučer upriličeno svečano otvaranje kompanije Plarola doo. Plarola je zajednička kompanija osnovana 2015. godine od dvije porodične kompanije, holandske firme  Jarola Internacional i gračaničke – Plamingo. Današnjoj

Ekonomija/Biznis

Male porodične firme su pozitivna strana bosanske privrede

  Često možemo čitati i čuti priče o vrijednim ljudima koji su svoje ideje pretvorili u uspješne biznise. To su ljudi koji su uprkos poteškoćama obezbijedili zaposlenje za sebe i