Širbegović – grade region, izvoze u Švedsku. U 2017. godini rast prihoda 36 %

Širbegović – grade region, izvoze u Švedsku. U 2017. godini rast prihoda 36 %

 

Poslovni rezultati u 2017. godine nam ulijevaju optimizam, jer smo osim rasta prihoda od preko 36%, ostvarili poboljšanje i u svim ostalim pokazateljima poslovanja – ističu iz ove građevinske firme.

Najznačajniji rast je ostvaren na tržištu regije: Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija i naravno Bosne i Hercegovine gdje smo po udjelu na tržištu vodeća firma.

Sa ponosom ističemo da učestvujemo u realizaciji najznačajnijih projekata u Regiji i da su naši klijenti vodeće privatne kompanije iz Regije i šireg okruženja.

Za izvoz u Švedsku dobili smo visoku ocjenu od našeg kupca za kvalitet proizvoda i poštivanje ugovorenih obaveza. U 2018 godini proširujemo naš program na izgradnju grednih mostova kao i stambenih objekata. Očekujemo dalji rast prihoda u Regiji i na tržištu EU.

Ono što je obilježilo 2017. godinu u kompaniji Širbegović su i velike investicije u opremu i proširenje postojećih kapaciteta što je imalo pozitivan efekat u smanjivanju troškova proizvodnje sa ciljem povećavanja konkurentnosti u pogledu cijena i rokova građenja.

Ponosni smo da smo i ove godine investirali značajna sredstva u edukaciju i razvoj zaposlenih, kojima ćemo i dalje nastojati stvarati što poticajnije uslove rada u cilju postizanja što bolje radne atmosfere, dobrih odnosa među zaposlenicima, te njihovog zadovoljstva na radnom mjestu. Zadovoljni zaposlenici su najjača karika uspješnog tima.– zaključuju u kompaniji Širbegović.

Previous Predstavljen olimpijski tim Bosne i Hercegovine (VIDEO)
Next Novalić: Povećanje zaposlenosti zabilježno u svim kantonima - 38.000 u ovom mandatu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Potpisani ugovori o izgradnji dionice Počitelj – Bijača

Dva ugovora o izgradnji dionice Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Zvirovići, uključujući i gotovo kilometar dugački most, potpisana su u četvrtak u Mostaru, a njihova vrijednost je oko 100

Ekonomija/Biznis

Povratak kući, voćnjaku i bilju

Voćar Piramida, proizvođač i prerađivač voća iz Visokog, proizvodi kvalitetne prirodne sokove i sušeno voće i bilje. Sweden/USAID FARMA II projekt im pomaže da izađu na tržišta Evropke unije i

Ekonomija/Biznis

Flaširana voda iz Trnova uskoro na tržištu Saudijske Arabije

  Opština Trnovo početkom maja u rad pušta prvu fabriku vode na ovom području, potvrdio je ovo za Akta.ba načelnik, Dragomir Gagović. Riječ je o arapskoj investiciji vrijednosti oko 2 miliona